Matti Nykäsen ystävä ja hittinikkari, säveltäjä-kitaristi Jussi Niemi kertoo, että lähes valmiiksi tehty levy julkaistaan ehkä syksyllä. Sinkku saattaa tulla ennen kesää.

Jussi Niemi teki Matti Nykäsen kanssa yhteistyötä 90-luvun alusta alkaen. Hän näki Matin elämän ylä- ja alamäkineen läheltä. Miehet keikkailivat yhdessä aktiivisesti vuodesta toiseen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Niemi kertoo, että hän ehti tehdä uuden levyn Matin kanssa lähes valmiiksi.

-Matin kuolema pani kaiken tietenkin uusiksi. Levy oli tarkoitus julkaista huhti-toukouussa. Muutama miksaus on tekemättä. Valmiita kappaleita Matin lauluosuuksineen on 7-8 kappaletta. Matti olisi varmasti halunnut, että levy julkaistaan, Niemi kertoo Viikonloppu.comille.

Uuden levyn sisältö onkin suorastaan yllättävää:

-Mukana on pari reggae-kappaletta. Toisen kappaleen nimi on Kesäkuutamolla. Se kertoo miehistä, jotka lähtevät kesäterassille. Sanat menevät näin: ”En pistä krakaa kaulaan, vaan pistän laukun naulaan”.

-Matin aiemmat kappaleet ovat 90-prosenttisesti kertoneet hänen omasta elämästään. Nyt tyyli on sillä lailla erilainen, että näitä kappaleita voisi esittää kuka tahansa muukin laulaja. Musiikki on sellaista pop-iskelmää, vähän kuten Yö-yhtyeellä, Niemi selvittää.

Niemi esitti Matin muistotilaisuudessa Maan korvessa -kappaleen, jonka on sanoittanut Vexi Salmi. Matti oli pyytänyt Niemeä laulamaan kappaleen, jos hän kuolisi ennen häntä.

Niemen laulun taustalla kuului Matin nauhoitettu ääni.

-Kyse ei ollut vanhasta virrestä, vaan omasta kappaleesta. Tuo laulu oli sellainen Matin testamentti.

Entä onko Matille suunnitelmissa muistokonserttia?

-Siitä on paljon kysytty, mutta asian kanssa ei kiirehditä. Siinä olisi hyvä olla joku iso taho, kuten kaupunki, mukana. Ja tietenkin hyväntekeväisyys pitää olla isossa roolissa, Jussi Niemi painottaa.

RIZK: Talleta 50€ – Pelaa 150€ + 50 ilmaiskierrosta!x