Monarkkiperhonen on suurikokoinen päiväperhonen, jonka ulkonäkö hurmaa katsojan välittömästi. Yksi monarkkiperhosen alalajeista tekee pitkän vaelluksen Pohjois-Amerikassa vuosittain Suurten järvien ja Meksikon välillä.

Monarkkiperhosia tavataan Kanadan eteläosista Amazonin alueelle, sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Monarkkiperhosta ei tavata Aasiassa, Afrikassa tai Euroopassa, satunnaisia vaeltajia lukuunottamatta.

Amerikassa monarkkiperhoset pakenevat kylmyyttä ja vaeltavat sankoin joukoin etelään. Suurimmissa parvissa voi olla jopa satoja miljoonia perhosia – on sanomattakin selvää, että tällainen näky on poikkeuksellisen vaikuttava.

Kolibriksi naamioitu drone-lennokki kuvasi majesteettista hetkeä metsässä

Nature on PBS on kolmestatoista jaksosta koostuva luontodokumentti, jossa eläimiksi naamioituneet drone-lennokit lentävät kuvaamaan luonnon tarjoamia spektaakkeleita. Videot esitetään YouTubessa, jossa ne tavoittavat nopeasti miljoonia ihmisiä.

Lennokit valmistetaan niin etteivät ne vahingoita edes metsän pienimpiä asukkaita. Tässä tapauksessa lennokin propellit olivat tiheän suojaverkon takana. Monarkkiperhosten kuvaaminen naamioidun lennokin avulla oli erinomainen idea, sillä perhoset eivät luonnostaan pidä mettä nauttivia kolibreja uhkana.

Katso videolta miltä näyttää, kun sadat miljoonat perhoset lähtevät samanaikaisesti lentoon!