NASA:n Hubble Space teleskooppi otti viisi vuotta sitten kuvan, joka hämmästytti ihmisiä eri puolilla maailmaa.

Andromeda galaksi on lähin galaktinen naapurimme, joka sijaitsee yli 2 miljoonan valovuoden päässä. Avaruudessa sijaitsevan teleskoopin ottama kuva vastaa samaa kuin ottaisi kuvan hiekkarannasta ja zoomaisi jokaisen hiekanjyvän kohdalle. Hubblen ottama valokuva on avaruuden mittakaavassa mitätön, vaikka kyseiseen kuvaan mahtuukin yli 100 miljoonaa tähteä.

Valokuva

Miljardeja galakseja

Maailmassa uskotaan olevan yli 100 miljardia galaksia, joten tähtiä on kirjaimellisesti enemmän kuin hiekanjyviä maapallolla. NASA tekee jatkuvasti työtä tutkiessaan omaa aurinkokuntaamme ja ympäröivää universumia. NASA:n tavoitteena on ymmärtää universumimme salaisuuksia, alkuperää, evoluutiota ja tähtien elämää.

Andromeda

Olemmeko yksin maailmankaikkeudessa?

Andromedan galaksista otettua valokuvaa katsoessa on vaikea kuvitella, että olisimme täysin yksin tässä käsittämättömän suuressa maailmankaikkeudessa.

Videota katsoessa, suosittelen että valitset mahdollisimman hyvän kuvanlaadun ja rentoudut hetkeksi maailmankaikkeuden edessä.

Oletko aikaisemmin nähnyt tätä merkittävää valokuvaa? Jaa video Facebookissa, jos tunsit olosi pieneksi ja mitättömäksi. :D