10-vuotias tyttö kuoli lääkäreiden inhimillisen virheen vuoksi. Traagisinta tilanteessa oli se, että jälkeenpäin löytynyt kuolinsyy oli hoidettavissa oleva sairaus.

10-vuotias Briony Klingberg oli tavallinen tyttö, joka hymyili ja oli luonteeltaan aurinkoinen. Eräänä päivänä kaikki kuitenkin muuttui, kun hänen kuumeensa nousi todella korkealle ja voimakas kurkkukipu otti vallan. Brionyn kurkku oli niin kipeä ettei hän pystynyt edes syömään tai juomaan kunnolla.

10-vuotiaan äiti, Bridget, huolestui ja vei tyttärensä lääkäriin. Kaksikko kävi tapaamassa neljää eri lääkäriä, mutta oikeaa diagnoosia ei tuntunut löytyvän.

Tytön tila paheni nopeasti

”Hän ei syönyt eikä juonu, koska nieleminen sattui liikaa. En voinut helpottaa hänen oloaan minkään konstien avulla. Tyttäreni tarvitsi apua ja minä kaipasin apua”, Bridget kertoo Klingberg 9News -uutisille.

Lääkäreiden mukaan Brionyn kurkussa oli tavallinen tulehdus tai ongelmia nielurisoissa. Tässä vaiheessa kukaan ei osannut odottaa että pahin tulisi tapahtumaan.

Tytär ja äiti kävivät lukuisia kertoja lääkärissä ja palasivat kotiin särkylääkkeiden sekä antibioottien kanssa. Äitiä kehotettiin tarkkailemaan tytärtään ja tuomaan hänet lääkäriin jos vointi olisi mennyt huonompaan suuntaan.

”Emme koskaan palanneet kotiin kunnollisen diagnoosin kanssa. Lääkärit vain arvuuttelivat”, Bridget kertoo Daily Mail -uutisille.

Loppu koitti traagisesti

Briony oli saanut herpes-viruksen, joka vei hänen henkensä vain kolme päivää sen jälkeen, kun lääkärit olivat passittaneet tytön takaisin kotiin lepäämään.

”Luotin siihen, että lääkärit eivät olisi päästäneet tytärtäni kotiin, jos hän olisi ollut vakavasti sairas”, Bridget kertoo Daily Mail -uutisille.

Lääkärit diagnosoivat herpeksen vasta tytön kuoleman jälkeen – kamalinta on se, että virus oltaisiin voitu hoitaa helposti lääkityksellä.

On traagista lukea tällaisista tapauksista. Briony menehtyi herpeksen takia ja yksikään lääkäri ei osannut diagnosoida sairautta.

Jaa uutinen Facebookissa, jotta vanhemmat pystyvät tunnistamaan samankaltaiset oireet!