Indonesialainen teini selvisi ajelehdittuaan merellä 49 päivää. Nuori mies oli viettänyt yli puolitoista kuukautta kalastusmajassa, kunnes ohi ajanut laiva oli pelastanut hänet.

Aldi Novel Adiland, 19-vuotias Sulawesin saarelta Indonesiasta kotoisin oleva teini on ammatiltaan kalastaja. Hän työskentelee kalapyydyksen luona, joka sijaitsee merellä, 125 kilometriä rannasta.

Isän mukaan Aldi oli työskennellyt kalapyydyksen luona 16-vuotiaasta asti. Hänen tehtävään oli pitää yllä kalapyydyksen luona olevia lamppuja, jotka houkuttelivat kaloja.

Laiva
Kuva: Youtube

Joka viikko joku yrityksen työntekijöitä tuli paikalle keräämään kalat ja tuomaan Aldille ruokaa, vettä ja polttoainetta.

Pieni, kelluva puumaja – on yksi 50:stä puumajasta, joita yritys omistaa Manadon vesialueilla – oltiin ankkuroitu merenpohjaan pitkällä köydellä ja merkitty poijuilla.

Mutta keskellä heinäkuuta kovat tuulet irrottivat majan kiinnityksistä ja Aldin maja alkoi ajelehtia merellä.

Teinillä oli ruokaa ja juotavaa vain muutamaksi päiväksi, mutta hän selvisi kypsentämällä kalaa puumajan puulla ja suodattamalla merivettä paitansa läpi, jotta hän minimoisi suolan määrän.

Indonesian Osakassa sijaitsevan konsulaatin mukaan 10 laivaa oli ajanut Aldin ohitse, kunnes lopulta yksi laivoista pysähtyi ja pelasti hänet 31. päivä elokuuta.

Guardian
Kuva: Theguardian.com

”Aldi oli toiveikas aina, kun hän näki suuren laivan mutta yli 10 laivaa meni hänen ohitseen eikä yksikään pysähtynyt”, Indonesialainen diplomaatti, Fajar Firhaus, kertoo Jakarta Post -uutisille.

Aldi oli yrittänyt heiluttaa rättiä laivalle, mutta epäonnistuneen avunpyynnön jälkeen hän oli lähettänyt radion avulla hätäsignaalin.

Paikallisen median mukaan Aldi kertoi että hän luuli kuolevansa merellä. Yhdessä vaiheessa hänellä oli itsetuhoisia ajatuksia ja hän oli hyppäämässä mereen, mutta sitten hän muisti vanhempansa ja jatkoi raamatun lukemista.

Pelastusoperaation jälkeen, laivan henkilökunta otti yhteyttä Guamin rannikkovartiostoon. Laiva oli matkalla Japaniin, joten Aldi päätyi lopulta Tokuyaman konsulaattiin.

”Ollessaan merellä ilman ruokaa ja muita välineitä, Aldi kertoi pelänneensä ja itkeneensä usein”, Firdaus kertoo.

Aldi pääsi kotiin 8. päivä syyskuuta ja hän voi tänä päivänä hyvin.

Uskomaton selviytymistarina – jaa uutinen jos nostat hattua 19-vuotiaalle Aldille, joka toimi vahvasti sekä henkisestä että fyysisesti!

Lähde: theguardian.com