Joseph R Nemeth DDS & Associates julkaisi YouTubeen videon, joka pistää jokaisen ihmisen harjaamaan hampaansa vähintään kerran päivässä.

Plakkia kerääntyy hampaisiin päivittäin ja siinä olevat bakteerit tekevät hampaisiin reikiä ja muodostavat hammaskiveä ellei ”töhnää” harjaa säännöllisesti pois. Hammaslääkäri Joseph R Nemeth halusi jakaa karmeimman tapauksen, jossa potilas ei ollut harjannut hampaitaan 20 vuoteen. Kyseisellä potilaalla oli hammaslääkärin mukaan harvinainen fobia, jonka vuoksi hän pelkäsi harjata hampaitaan.

BeFunky-collage

Huonosti hoidettu suuhygienia aiheuttaa hampaiden reikiintymistä, ientulehduksia ja oireita jotka voivat vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin. Näin äärimmäisiä tapauksia näkee kuitenkin todella harvoin – en voisi ikinä kuvitella että jättäisin hampaani harjaamatta 20 vuoden ajan.

Voin vain kuvitella kuinka kipeä miehen suu oli ja kuinka pahalta hänen hengityksensä haisi. Onneksi hän uskalsi hakeutua lopulta hammaslääkärin vastaanotolle, jossa suu saatiin hoidettua suhteellisen hyvään kuntoon.

Voit katsoa alta videon, jossa Joseph R Nemeth kertoo tapauksesta.

Jaa uutinen, jotta ihmiset muistavat pestä hampaansa joka päivä.