On valitettavan yleistä, että nuoret naiset joutuvat miesten ahdistelemiksi.

20-vuotiaalle Ellen Brantermolle sattui ikävä tapaus, kun hän oli ystäviensä kanssa juhlimassa Vimmerbyssä, Ruotsissa. Täysin tuntematon mies ilmaantui yhtäkkiä hänen eteensä ja koski Elleniä jalkoväliin. Ahdistelija ei kuitenkaan osannut odottaa, mitä seuraavaksi tapahtuisi.

Ellen raivostui ja mies lähti juoksemaan karkuun. Tilanne ei loppunut tähän, sillä Ellen lähti juoksemaan ahdistelijan perässä.

1

”Hän juoksi karkuun, joten päätin seurata häntä. Kaikki tapahtui todella nopeasti ja vaistoni puuttuivat peliin,” Ellen kertoo Dagens Vimmerbylle.

Ellen sai lopulta miehen kiinni ja piti häntä otteessaan, kunnes vartijat ehtivät paikalle ja ottivat ahdistelijan kiinni. Tämän jälkeen Ellen teki rikosilmoituksen ja poliisi otti tapauksen hyvin vakavasti.

Mies sai tuomionsa ja Ellen on tilanteeseen erittäin tyytyväinen.

”Tuntui todella hyvältä, kun kuulin, että mies oli tuomittu. Oikeudenkäyntiprosessi oli raskas, joten on hienoa, että sitä ei tarvinnut käydä turhaan läpi. Tunnen itseni voittajaksi.”

Mies sai tuomion seksuaalisesta häirinnästä ja päällekarkauksesta, sillä hän oli vääntänyt Ellenin kättä tapahtuman yhteydessä. Miehen sai 630 euron sakot, jotka hän joutui maksamaan Ellenille ja tämän lisäksi mies laitettiin suorittamaan yhteiskuntapalvelua.

”Olen todella ylpeä itsestäni. Minulla oli koko tilanteen ajan sellainen olo, että toimin oikein, jonka myös tuomio vahvistaa. Ihmisen tulisi seistä sen takana, mihin hän uskoo.”

20-vuotias Ellen osoitti selkeästi sen, että toiseen koskeminen ilman lupaa ei ole hyväksyttävää missään olosuhteissa.

Lähde: Dagens Vimmerby

Viikonloppu suosittelee: Talleta 50 € ja pelaa 150 €. Nyt saat lisäksi 50 ilmaiskierrosta Rizkiltä!x