Mies kuvaa synkkää järvimaisemaa – yhtäkkiä taivas repeää ja mieletön tilanne tallentuu videolle

Maapallo on täynnä henkeäsalpaavia ja upeita luonnonilmiöitä.

Vesisade on yksi tavallisimmista ilmiöistä, jota tulee harvemmin kuvailtua ”henkeäsalpaavaksi” tai ”kauniiksi”. Ole rehellinen, monta kertaa olet sanonut vesisadetta tavattoman upeaksi?

Tämä video antaa toisenlaisen perspektiivin. Upealla timelapse -videolla näkyy, kuinka sadepilvi tiputtaa lyhyessä ajassa järveen kamalan määrän vettä – kyseessä on hetki, jota valokuvaaja kuvaili ”Taivaan tsunamiksi.”

Video kuvastaa erinomaisesti sitä mitä sanonta ”taivas repesi” tarkoittaa.

Peter Maierin mahtava video leviää tällä hetkellä netissä – aluksi videomateriaali näyttää melko tavalliselta: vuorilla on muutama pilvi ja ne valuvat pikku hiljaa kohti järveä. Kaikki muuttuu, kun vesisade alkaa ja muuttaa maiseman hetkessä täydelliseksi kaaokseksi.

27-vuotias Peter tallensi Millstattin järvellä Carinthiassa, Itävallassa tapahtuneen luonnonilmiöm 10. päivä kesäkuuta 2018.

”Ilmassa oli pientä tihkusadetta, kun aloitin kuvaamisen”, Peter kertoo ja jatkaa:

”Päätin tehdä lyhyen amatöörivideon ja kuvata järveä sekä pilviä – kuten huomaat linssi on kohdennettu suoraan järveä kohti.”

Peter Mayers
Peter Maier

Sveitsistä kotoisin ole Peter onnistui tallentamaan huikean ”syöksyvirtaukseksi” kutsutun luonnonilmiön omalta parvekkeeltaan, Higher Perspective sivusto kirjoittaa.

MNN kertoo Peterin hämmentyneen, kun hän istui hotellin parvekkeella ja asetti kameransa kuvaamaan jäätikköjärveä.

”Tällaista otosta ei voi suunnitella. Minulla kävi tuuri”, Peter kirjoitti Facebookissa.

”Syöksyvirtaus on kuuro- tai ukkospilvestä laskeva voimakas, kylmä ilmavirtaus, joka saa lisää voimaa sateen haihtumisen jäähdytysvaikutuksesta. Se voi olla joskus niin voimakas, että se kaataa puita tai jopa vaurioittaa rakennuksia”, wikipediassa kirjoitetaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.