Eläintarhassa työskenteleminen on varmasti mielenkiintoista ja kivaa kunnes suuri kissaeläin yrittää hyökätä kimppuusi.

Tiikerit, leijonat, leopardit ja gepardit ovat äärimmäisen nopeita ja voimakkaita saalistajia – siksi ne voivat käytännössä tappaa ihmisen ilman sen kummempia vaikeuksia.

Kissaeläimet eivät välttämättä käyttäydy aggressiivisesti, jos ne ovat eläneet koko elämänsä eläintarhassa. Ihminen voi jopa päästä mukaan niiden perheeseen tai toisin sanoen laumaan. Tässä vaiheessa on kuitenkin todella tärkeää että eläinten kanssa työskentelevä ihminen tietää, kuinka toimia jos tilanne muuttuu vaaralliseksi.

Tällä videolla näemme hurjan esimerkin siitä, millaisia vaaroja villieläinten kanssa työskentelevät ihmiset joutuvat kohtaamaan. Kaikki tuntuu aluksi olevan hyvin ja eläinten aitauksessa oleva mies leikkii valkoisten leijonien kanssa.

Takana on kuitenkin yksi “kaveri”, jonka saalistusvaistot heräävät selvästi esiin…

Tiikeri

Huoleton leikki meinaa saada traagisen lopun

Mies leikkii leijonien kanssa, eikä hän osaa aavistaa takana piilevää vaaraa. Hänen takanaan on leopardi, joka ei ole aikeissa leikkiä – veikkaan että eläimen saalistusvaistot heräsivät, kun mies oli haavoittuvaisena selkä kohti leopardia.

Ei mene kauaa, kun leopardi aloittaa nopean hyökkäyksen – sekuntia ennen tapaturmaa tapahtuu kuitenkin jotain uskomatonta. Miehen takana oleva tiikeri huomaa vaarallisen tilanteen ja hyökkää leopardin kimppuun. Leopardi joutuu tekemään väistöliikkeen, jonka jälkeen se juoksee miehen luokse ja heittäytyy maahan leikkisästi.

En tiedä, oliko leopardi vain juoksemassa leikkimään vai oliko se aikeissa tehdä jotain aivan muuta – onneksi emme saa koskaan tietää sitä.