Kirpputorilla on mukava käydä, vaikka mielessä ei olisikaan mitään tiettyä esinettä, jonka haluaisi itselleen.

Emil Knodell on yksi sellaisista ihmisistä, joka rakastaa käydä kirpputoreilla aikansa kuluksi. Tällä kertaa hän päätyi kirpputorille, jossa kaupiteltiin kuolinpesän tavaroita. 

Saavuttuaan paikalle, Emilin huomio kiinnittyi vanhaan huonekaluun. Kyseessä oli vanha lipasto, joka oltiin valmistettu 1800-luvulla. 

Emil ajatteli tehneensä erinomaisen löydön, sillä lipaston hintalapussa luki vain 100 dollaria eli vajaa 100 euroa! Hän suunnitteli laittavansa lipaston keittiöön. 

Löysi piilotetun aarteen.

Kun kaupat oltiin tehty, Emil sai apua ystävältään Jeff Allenilta. Kaverukset nostivat yhdessä lipaston pakettiauton kyytiin, mutta kuulivat samalla erikoisen äänen. 

Tuolloin paljastui, että antiikkisen lipaston sisällä oli todellinen yllätys. Lipastossa oli salalokero, jonka sisälle oltiin kätketty aarre. 

Youtube / Local 12

Emil avasi lokeron ja ei ollut uskoa silmiään

– Lipaston sisällä oli sormuksia, timantteja ja kultaa. Kaikkea mahdollista. Kehossa alkoi virrata adrenaliinia, olimme molemmat shokissa, Jeff kertoo ABC News -uutisille. 

Jättivät kaiken takaisin

Vaikka Emil oli ostanut lipaston niin hän halusi tehdä ainoan oikean päätöksen. Niinpä he menivät Jeffin kanssa takaisin taloon palauttaakseen arvoesineet omistajalle. 

Youtube / Local 12

 ”Se ei olisi tuntunut oikealta”

– Ostin lipaston, mutta en sen sisällä olleita arvoesineitä. Jos olisin pitänyt kaiken niin se ei olisi tuntunut oikealta, Emil kertoo ja jatkaa:

– Olen entinen merijalkaväen sotilas ja pyrin aina toimimaan oikeudenmukaisesti.

Emil ja Jeff eivät jättäneet pelkästään tavaroita takaisin. He tavoittivat lipaston kuolleen omistajan pojan. Edes hän ei tiennyt, että sen sisällä oli aarre, vaikka oli asunut samassa talossa, jossa lipasto oli pitkään. 

Emil ja Jeff toimivat todella esimerkillisesti! 

Jaa uutinen, jos tavaroiden palauttaminen oli mielestäsi todella reilu ja oikeudenmukainen teko!