Marraskuussa moni mies kasvattaa itselleen viikset Movember -liikkeen kunniaksi.

Kaikki miehet eivät kuitenkaan valitettavasti ole siunattuja tuuheilla ja tummilla viiksillä. Tämä on itse asiassa melko surullista.

Ja jos kuulut äsken mainittuihin miehiin, niin meillä on sinulle varoitus. Älä yritä värkätä viiksiä tai muista olla ainakin varovainen.

Cwmbranista Walesista kotoisin oleva Dominic Gibbons yritti viime vuonna ottaa osaan Movemberiin, joten hän värjäsi viiksensä tummemmiksi, jotta ne näkyisivät paremmin. Hän kuitenkin päätyi näyttämään aivan animaatiohahmolta.

23-vuotias haluaa tänä vuonna varoittaa muita miehiä

”Viikseni eivät olleet tarpeeksi tummat, joten halusin värjätä ne”, Dominic kertoo ja jatkaa:

”Joten värjäsin viikseni kahteen kertaa välittämättä mahdollisesta allergisesta reaktiosta. Äitini kehotti minua olemaan varovainen, sillä olin pienenä saanut pahoja allergisia oireita hennatatuoinnista.”

Eikä kulunut kauaa, kun Dominic tajusi tehneensä pahan virheen.

”Menin seuraavana päivänä töihin ja ihoni alkoi muuttua punaiseksi. Sitä seuraavana päivänä oireet tulivat selvästi esiin”, Dominic kertoo.

Jos olisit samassa tilanteessa kuin Dominic, niin pitäisit luultavasti matalaa profiilia ja menisit kotiin. Dominic ei kuitenkaan tehnyt niin.

”Olin lyönyt vetoa ystäväni kanssa siitä, että Liverpool päihittäisi Arsenalin. Hävisin vedon ja minun piti hypätä kanaaliin uimaan, se ei auttanut lainkaan. Illanvietto venyi ja lopetimme juhlimisen sunnuntaiaamuna. Näytin aivan Tweenie -hahmolta.”

”Olin saanut allergisen reaktion väriaineesta, jota laitoin viiksiini. Onneksi minuun ei sattunut, vaikka oireet olivat todella epämukavia. Menin maanantaina sairaalaan ja oireet kestivät noin viikon. En mennyt seuraavina päivinä töihin.”

Kamalista Movember -kokemuksista huolimatta, Dominic kertoo kasvattavansa viikset myös tänä vuonna tosin huomattavasti turvallisemmalla menetelmällä.

”Olen päättänyt korostaa viiksiäni sivellinvärin avulla. Suosittelen kuitenkin viiksiä värjääviä henkilöitä kokeilemaan tuotetta iholle ennen kunnollista värjäystä. En lisäksi suosittele kanaalissa uimista.”