'

Eilen, marraskuun 11. päivä, kello 11:00, oli kulunut tasan 100 vuotta siitä, kun yksi maailman suurimmista konflikteista saatettiin päätökseen.

Ensimmäinen Maailmansota oli karmiva tapahtuma, joka vei arviolta noin 40 miljoonaa ihmishenkeä.

Tällaista on lähes mahdotonta kuvitella tänä päivänä.

Imperial War Museum julkaisi äänitteen joka saa meidät käsittämään paremmin sen, kuinka julmaa, pelottavaa ja brutaalia aikaa sota todellisuudessa on.

Imperial War Museum teki äänitteistä nauhan, joilla saatiin taltioitua hetki jolloin sota loppui.

Äänite oltiin nauhoitettu lähellä Mosel-jokea, joka virtaa Saksan, Ranskan ja Luxemburgin halki – äänite on nauhoitettiin minuutti ennen aselepoa ja minuutti aselevon alkamisen jälkeen.

Aseiden laulu kuului niin pitkään, kunnes kello löi 11:00. Sodan raakuus ja pelottavat äänet loppuivat kuin seinään, jonka jälkeen hyytävä hiljaisuus otti vallan.

Raskas tykistö laukoi ammuksia jotka runtelivat taistelukenttää, kunnes lopulta äänet loppuivat ja tämä tarkoitti sitä että hiljaisuuden äänen kuulleet sotilaat olivat selvinneet hengissä brutaalista konfliktista joka kosketti koko Eurooppaa.

Äänitteen lopussa kuuluu jopa lintujen laulua ja voin vain kuvitella mitä paikalla olleiden sotilaiden mielessä liikkui kyseisenä hetkenä.

2 minuuttia vaikuttaa todella lyhyeltä ajalta, mutta voin vain kuvitella kuinka pitkiltä viimeiset minuutit ovat tuntuneet sotilaiden mielestä. Ajattele että moni ihminen kuoli vain muutamia sekunteja ennen aselevon alkamista.

En pysty edes kuvittelemaan millaisia tunnetiloja sodassa olleet ihmiset ovat joutuneet kokemaan. 

Jaa tämä uutinen Facebookissa, jotta ihmiset muistaisivat olla kiitollisia poikkeuksellisen pitkästä rauhan ajanjaksosta. 

Lähde: ladbible.com 

Pelaa ilman rekisteröitymistä ja lunasta 200 ilmaiskierrosta!x