Halvin vakuudeton laina on todellinen löytö, sillä se auttaa säästämään rahaa ja pitämään kokonaiskustannukset matalina. Edullisin lainavaihtoehto löytyy kilpailuttamalla. Monet rahoituslaitokset tarjoavat vakuudettomia luottoja. Lainatarjous kannattaa siis pyytää monesta eri paikasta, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman vaihtoehdon. Lainan kilpailuttaminen on helppoa lainavertailupalvelu Nordic Bankissa, sillä tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä luotonmyöntäjiä.

Laina ilman vakuuksia on erinomainen ratkaisu monenlaisiin rahoitustarpeisiin. Rahat saa käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, joten lainan käyttökohteita on loputtomasti. Laina sopii niin äkillisen rahapulan korjaamiseen kuin pitkäaikaisten unelmien toteuttamiseenkin. Kodin pintojen päivittäminen nykyistä makua vastaavaksi onnistuu helposti lainalla, samoin kuin isommat keittiö- ja kylpyhuoneremontit. Oman auton hankintakin hoituu nopeasti vakuudettomalla lainalla.

Juuri nopeus onkin vakuudettomien lainojen parhaita puolia. Koska hakemus tehdään netissä, eikä vakuuksia tai takaajia ole, voidaan lainapäätös tehdä todella nopeasti. Voit saada rahat tilillesi jo yhden arkipäivän kuluessa. Siksi tällainen laina sopii erityisen hyvin kiireellisiin tilanteisiin. Hajonnut auto tai puhelin, äkilliset terveydenhoitokulut tai yllättävän suuri lasku eivät enää aiheuta harmaita hiuksia, sillä tilanteeseen saa avun pian.

Lainavertailusivustolta apua edullisen lainan löytämiseen

Lainojen vertaileminen on tärkeä osa lainanottoa, koska sillä tavalla voit löytää edullisimman ja omia tarpeitasi vastaavan lainan. Lainavertailusivusto Nordic Bank on tehnyt kilpailuttamisesta erittäin helppoa, sillä voit saada jopa yli 30 lainatarjousta yhdellä maksuttomalla hakemuksella. Pääset tutustumaan sekä lainojen hintoihin että kuluihin ja muihin ehtoihin.

Lainojen vertailussa on kolme helppoa vaihetta:

  1. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.
  2. Vertaile lainatarjouksia.
  3. Valitse paras tarjous, allekirjoita se verkkopankkitunnuksilla ja nosta rahat tilillesi.

Näin vaivattomasti kilpailuttaminen hoituu. Sekä pienet että isot lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä aivan pienikin ero koroissa voi tarkoittaa paljon lisää maksettavaa sinulle. Siksi kannattaa panostaa vertailuun ja etsiä mahdollisimman edullinen lainavaihtoehto.

Nordic Bankissa voit kilpailuttaa lainat 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Palvelussamme vertailet joustoluottoja, kulutusluottoja, lomalainoja, remonttilainoja ja monia, monia muita vakuudettomia luottoja. Saat kaikki tarjoukset sähköpostiisi ja sen lisäksi pääset tarkastelemaa niitä verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä tekee vertailusta vielä entistä helpompaa.

Mitkä asiat vaikuttavat lainan hintaan?

Korot ja kulut vaikuttavat lainan hintaan ehkä kaikista eniten. Korkoon vaikuttavat todella monet asiat, joista tärkeimmät ovat yleinen korkotaso ja lainanhakijan henkilökohtainen taloudellinen tilanne. Korko voi olla kiinteä, kuten se kulutusluotoissa usein on, tai vaihtelevat. Kiinteä korko pysyy samana koko laina ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua takaisinmaksuaikana.

Lainoista maksetaan aina myös kuluja, joista osa maksetaan vain kerran ja osaa maksetaan kuukausittain. Tällainen kerran maksettava kulu on esimerkiksi avausmaksu. Kuukausittain lainasta voidaan periä tilinhoitomaksuja, laskutuslisiä ja muita maksuja. Kulutkin voivat vaihdella merkittävästi eri lainatuotteiden ja lainanantajien välillä, minkä vuoksi niihinkin on tärkeää tutustua ennen lainaan sitoutumista.

Lainatarjous on aina asiakaskohtainen. Hakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa korkoon eli siihen, millä hinnalla lainaa voidaan myöntää. Jokaisesta hakijasta tehdään riskiarvio ja sen perusteella määritellään lainan ehdot. Ainoa tapa saada tietää, millä hinnalla lainaa voi saada, on pyytää lainatarjoukset eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Voit huoletta täyttää lainahakemuksen Nordic Bankin nettisivuilla, sillä se ei sido eikä velvoita sinua mihinkään.

Kiinnitä huomiota myös laina-aikaan, sillä se vaikuttaa kokonaiskustannuksiin ja kuukausierään. Pitkällä takaisinmaksuajalla kuukausierästä tulee mukavan pieni, mutta lainan kokonaiskulut kasvavat. Lyhyellä takaisinmaksuajalla taas kuukausierästä voi tulla suuri, mikä voi lisätä riskejä. Lyhyen maksuajan etu on se, että korkoja ja kuluja ei ehdi kertyä pitkältä ajalta, joten laina tulee kokonaisuutena halvemmaksi. On kuitenkin tärkeää sovittaa laina-aika omaan kuukausibudjettiin sopivaksi, jotta pystyt varmasti maksamaan jokaisen kuukausierän ongelmitta.

Rinnakkaishakijan kanssa voit saada halvemman lainan

Hakemalla lainaa rinnakkaishakijan kanssa voitte saada yhdessä paremman lainatarjouksen. Rinnakkaishakija on henkilö, joka hakee lainaa yhdessä päähakijan kanssa ja jakaa vastuun takaisinmaksusta. Usein rinnakkaishakija on oma puoliso mutta voi toki olla myös perheenjäsen tai muu sukulainen.

Rinnakkaishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta huomattavasti. Näin on varsinkin silloin, kun päähakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot tai hänen määräaikainen työsuhteensa on päättymässä pian. Tällaisissa tilanteissa isompituloinen rinnakkaishakija, jolla on vakaampi työtilanne, turvaa lainan takaisinmaksua.

Yhdessä voitte myös saada suuremman lainasumman ja matalamman koron lainalle. Kummankin hakijan tulot otetaan huomioon laskelmissa. Tämä voi johtaa matalampaan korkoon ja parempiin lainatarjouksiin. Rinnakkaishakija pienentää rahoituslaitoksen riskiä, minkä vuoksi lainalle voidaan antaa pienempi korko. Yhdessä haettu laina saattaa siis tulla paljon halvemmaksi kuin yksin haettu.