Osalla kyselyyn vastanneista tunteet ”varamiestä” kohtaan olivat voimakkaammat kuin omaa kumppania kohtaan.

Lähes puolella parisuhteessa olevista naisista on ”varamies” katsottuna itselleen, eli siis mies, joka on olemassa siltä varalta, jos parisuhde nykyisen kanssa ei onnistukaan. Metron mukaan tämä ilmeni OnePoll.com:n teettämästä kyselystä, johon vastasi 2 000 ihmistä.

Vastanneista naisista 43 prosentilla on Herra Varasuunnitelma olemassa. Todennäköisin ehdokas on vanha ystävä, joka on kuin veli naiselle.

Muita mahdollisia ”varamiehiä” voivat olla entiset poikaystävät tai entiset aviomiehet, työkaverit tai joku, jonka nainen on tavannut salilla. Metron mukaan varalle katsottu mies on usein joku, jonka nainen on tuntenut noin seitsemän vuotta ja on mahdollista, että nykyinen kumppanikin on tavannut hänet.

Kyselyn mukaan yksi kymmenestä ”varamiehestä” on jo tunnustanut kuolemattoman rakkautensa naista kohtaan. Yksi viidestä naisesta taas kertoi, että varasuunnitelma olisi valmis jättämään kaiken naisen vuoksi.

Parisuhteessa olevien miesten kannalta voi olla huolestuttavaa, että yksi neljästä naisesta paljasti tunteidensa olevan yhtä vahvoja sekä nykyistä kumppaniaan että ”varamiestä” kohtaan. 15 prosentilla tunteet olivat jopa vahvemmat, mutta kuitenkin yksi kolmesta naisesta ei usko, että mitään tulee koskaan tapahtumaan ”varamiehen” kanssa.

Kyselyn teettäneen OnePollin edustajan mukaan tulokset ovat huolestuttava merkki.

”Tämä tieto voi saada monet parisuhteessa olevat miehet miettimään pari kertaa, jättääkö viemättä roskia ulos tai valitseeko illan pubissa sen sijaan, että viettäisi sen kumppaninsa kanssa kotona”, edustaja kommentoi.

Metron mukaan vastanneista naisista 46 prosenttia uskoi myös, että omalla miehellä tai poikaystävällä voisi olla ”varanainen”. Miehille ei kuitenkaan tehty kyselyä naisten epäilyksen vahvistamiseksi.

Lähde: Metro