shutterstock_64278685

Onko kesällä tiedossa jälleen neljät häät ja vähintään yhdet valmistujaiset? Lahjoihin saa helposti uppoamaan rahaa paljonkin – mutta näillä neuvoilla saat pidettyä tyytyväisenä niin lahjan saajan kuin lompakonkin.

Nordean vuonna 2011 teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät yli 150 miljoonaa euroa vuodessa erilaisiin valmistujaislahjoihin. Vanhemmat laittavat lapsensa valmistujaislahjaan rahaa keskimäärin 230 euroa, lapsenlapsen lahjaan keskimäärin 170 euroa ja sukulaislapsen tai ystävän lapsen valmistujaislahjaan 50-70 euroa. Jos valmistujaisia, häitä tai muita juhlia on kesän aikana paljon, nämä lahjaksi annetut summat saattavat tehdä yhteensä satoja euroja.

Porukkalahja

Mikäli olet menossa esimerkiksi sukulaisesi valmistujaisiin, voit kysyä muiden juhliin menevien sukulaisten halukkuutta yhteislahjaan. Näin ollen yhdelle ihmiselle ei tule niin paljoa kustannuksia ja voitte etsiä yhdessä myös itse lahjaa. Myös lahjan saaja on tyytyväinen, kun saa näin ollen laadukkaamman lahjan – kenties juuri toivomansa hieman isomman hankinnan.

Jotain persoonallista

Aina lahjan ei tarvitse olla kallis – etenkään, jos tuntee lahjan saajan niin hyvin, että tietää hänen mieltymyksensä. Esimerkiksi kuvista voi saada käteviä ja hienoja lahjoja, eikä niiden teettäminen maksa tänä päivänä kovinkaan paljoa. Tällä lahjalla on myös paljon tunnearvoa, joka korvaa rahallisen summan moninkertaisesti.

Kukatkin kiittävät

Kukat ovat aina turvallinen ja suhteellisen helppo lahja. Niiden lisäksi voi ostaa jotain muutakin. Vaikka tämä sanonta unohtuu usein nykyään, niin silti ajatus on tärkein.

Erilainen elämyslahja

Matkalahjakortti tai vaikka leffaliput voivat olla sopiva lahja, mikäli lahjan saaja on aktiivinen ihminen ja tekee mielellään kaikenlaista. Eikä matkalahjakortti ole huono idea porukkalahjanakaan tai häälahjana parille, joka haluaa lähteä häämatkalle ulkomaille. Kirjekuoreen voi siis rahan sijasta sujauttaa lahjakortinkin.