Tulen tekeminen märällä säällä voi olla yllättävän haastavaa, kun kuivia puita taikka sytykkeitä ei tunnu löytyvän mistään.

El Kärppä -nimiselle YouTube-kanavalla ladataan videoita, joissa ihmisiä opetetaan selviytymään erämaan armoilla ilman sen kummempia välineitä. Tuli on eksyneelle vaeltajalle kiistämättä yksi tärkeimmistä elementeistä sillä se tarjoaa lämpöä, valoa, suojaa sekä mahdollisuuden kypsentää erilaisia raaka-aineita.

El Kärppä näyttää seuraavaksi kuinka tulen voi tehdä hätätilanteessa, kun saatavilla ei ole kuivia puita. Hän käyttää vain luonnosta löytyviä materiaaleja, jotka ovat altistuneet sateelle useamman päivän ajan. Tulentekoa helpottavina varusteina “Kärpällä” on mukanaan vain pukko ja kipinäpuikko.

“Kuivat kuusenalaoksat, tervaskannot, pihka yms. tulenteossa on helppoja ja tunnettuja tapoja tehdä hätätilanteessa tuli, joten kannattaa opetella ensin ne. Tällä videolla teen tulen “vaikeammalla” mutta myöskin oikeasti toimivalla tavalla. Myöskin puukko on minulla tässä videossa erikoispuukko jossa on Fulltang terä, eli se on suunniteltuja valmistettu siten, että puukalikallakin voi sitä hakata = normaalilla puukolla sitä ei suositella”, El Kärppä kirjoittaa YouTube-videon kuvauksessa.

El Kärppä kertoo lisäävänsä jatkossa lisää tulentekoon liittyviä videoita, joten ota kanava seurantaan!

Video löytyy alapuolelta:

Jaa video Facebookissa, jotta jokainen oppisi tekemään tulet tällä menetelmällä!