Olet varmasti nähnyt kylpylöitä, jotka tarjoavat terapeuttista kalahoitoa.

Victoria Curthoysin viisi varvasta jouduttiin amputoimaan, kun hän oli Thaimaan lomalla saanut tulehduksen spasta, jossa kalat syövät jalkojasi. Puolet hänen isovarpaastaan oltiin amputoitu jo ennen vuotta 2008 – syynä oli luutulehdus eli osteomyeliitti.

LOlkuva 2018-9-17 kello 10.19.37

Victoria vieraili spassa vuonna 2010 ja seuraavaksi loput isovarpaasta amputoitiin vuonna 2012. Kirurgit joutuivat poistamaan loput varpaat, sillä nainen oli tietämättään saanut luutulehduksen Thaimaassa sijaitsevasta spasta vuonna 2010. Hoidon tarkoituksena on hoitaa ihoa, sillä altaissa olevat kalat syövät pois jaloissa olevaa kuollutta ihoa.

LOlkuva 2018-9-17 kello 10.19.46

Australialaisilla lääkäreillä kesti yli 2 vuotta ennen kuin he saivat tehtyä oikean diagnoosin. Naisen varpaat olivat käytännössä alkaneet mädäntyä, jonka vuoksi ne oli pakko amputoida vuonna 2012.

LOlkuva 2018-9-17 kello 10.19.51

“Olin Thaimaassa ja päätin kokeilla kalahoitoa. En epäillyt mitään, sillä span omistaja oli pitänyt huolta siisteydestä. En olisi voinut olla enempää väärässä, sillä sain uuden luutulehduksen isovarpaaseeni ja lääkäreillä kesti yli 2 vuotta ennen kuin he diagnosoivat taudin oikein.

Kun diagnoosi oltiin vihdoin tehty, oli jo liian myöhäistä koska bakteeri oli syönyt koko isovarpaan luun ja minä olin kärsinyt koko tuon ajan. Lopulta lääkärit päättivät amputoida koko isovarpaan pois. Tunsin helpotusta ja uskoin että elämäni palautuisi taas normaaliksi”, Victoria kertoo ja jatkaa:

LOlkuva 2018-9-17 kello 10.20.01

“Olin kävellyt vuoden ilman isovarvasta ja toiseen varpaaseen oli tullut haavoja kovan rasituksen vuoksi. En kuitenkaan tässä vaiheessa tiennyt että ihoni alla vaani toinen infektio. Tällä kertaa lääkärit poistivat toisen varpaan ja minulle jäi kolme varvasta. Olin terveenä muutaman vuoden, tunsin itseni onneekkaksi koska minulla oli vielä jalka. Mutta sitten tulin uudestaan sairaaksi. Huomasin viime vuonna ettei pikkuvarpaani näyttänyt kovin onnelliselta, lisäksi sukissa oli jonkinlaista nestettä vaikka minulla ei ollut märkiviä haavoja. Muutaman verikokeen ja röntgenkuvan jälkeen, he löysivät uuden luutulehduksen, joten viimeisetkin varpaat poistettiin marraskuussa 2017.”

“Pidän loppujen lopuksi itseäni onnekkaana, sillä ihmisillä on ollut pahempiakin sairauksia ja onnettomuuksia”, Victoria toteaa.

LOlkuva 2018-9-17 kello 10.20.07

Vedessä elävät Shewanella-bakteerit aiheuttivat tulehduksen.

Shewanella-bakteerit ovat yleisiä ja ne elävät pääosin vedessä – ne aiheuttavan vain harvoin tulehduksia ihmisille. Bakteerit elävät sekä suolaisessa että makeassa vedessä – sekä ruoissa ja viemäreissä. Yleensä harmittomat bakteerit voivat aiheuttaa vakavia tulehduksia, kun ne pääsevät ihmiskehon sisälle. Tässä tapauksessa bakteerit pääsivät Victorian sisälle jalkojen kautta.

Pelottava tarina, joka kannattaa pitää mielessä ennen kuin menee kalojen hoidettavaksi!

Jaa tietoa Facebookissa, jotta ystäväsi eivät kokeile kalahoitoa ulkomailla!

Lähde: 9gag.com