”Kun minua katsoi, kuka tahansa olisi olettanut että olen yhdeksännellä kuulla raskaana.”

28-vuotias Keely Favell ihmetteli, kun hänen painonsa alkoi nousta poikkeuksellisen nopeasti.

”Olen aina ollut roteva, mutta viimeisten vuosien aikana mahani kasvoi todella nopeasti”, Favell kertoo.

Maha kasvoi lopulta niin valtavaksi että se vastasi seitsemän vastasyntyneen lapsen painoa.

Lukuisien negatiivisten raskaustestien jälkeen, Favell oletti että hän on ”vain läski”.

”Tilanne muuttui niin hitaasti, etten osannut olettaa jonkin olevan vialla – luulin vain että olin raskaana”, hän sanoi.

Tilanne muuttui kuitenkin vuonna 2016, kun Favell menetti tajunsa työpaikalla ja epäili että jokin saattoi olla vialla. Favell meni lääkäriin yhdessä miehensä, Jamia Gibbinsin, kanssa – lääkäri kuitenkin vakuutti että Favell oli vain raskaana.

”Minua katsoessa, kuka tahansa olisi olettanut että olen yhdeksännellä kuulla raskaana, joten lääkäri teki minulle lähetteen ultraääneen”, Favell kertoo.

Keely Favell/Hook News
Keely Favell/Hook News

Lääkärin ilme muuttui ultraäänen aikana

Vuoden 2017 tammikuussa otettu ultraääni todisti ettei Favell ollutkaan raskaana.

”Jamie oli vieressäni, kun makasin pöydällä ja lääkäri liikutti ultraäänilaitetta mahani päällä. Minä näin kuinka lääkärin silmät laajenivat kauhusta, mutta näyttö oli täysin musta. Katse lääkärin silmissä kertoi kaiken – jokin oli pielessä ja menin paniikkiin, kun lääkäri sanoi pyytävänsä apua kollegaltaan. Jamie yritti rauhoitella minua, mutta pelko oli lamaannuttanut minut.”

Favell oli kärsinyt hengitysvaikeuksista ja hänen kykynsä liikkua oli rajoittunut.

Favell kuljetettiin välittömästi sairaalaan, jossa tietokonetomografia paljasti 25 kiloa painavan kystan, joka oli kasvanut Favellin munasarjoissa. Lääkärit käynnistivät leikkauksen välittömästi ja poistivat kystan, joka painoi seitsemän vastasyntyneen lapsen verran.

Keely Favell/Hook News
Keely Favell/Hook News

Lääkärit onnistuivat poistamaan kystan

”Kysta näytti valtavalta kasalta jäätelöä, joten annoin sille nimeksi ’Mr. Whippy.’

Leikkausarvista, raskausarvista ja painonpudotuksen jälkeen, Favell on saanut elämänsä takaisin ja hän voi edelleen saada lapsia.

”En edes tajunnut kuinka vaikeaa auton ajaminen tai portaita pitkin nouseminen oli. Sain elämäni takaisin, kun kysta poistettiin – en voi kiittää lääkäreitä tarpeeksi.”

Onneksi kysta saatiin poistettua turvallisesti. On myös hienoa kuulla, että Favell voi saada vielä lapsia, sillä tällaiset toimenpiteet sisältävät aina riskejä.

Lähde: allthatsinteresting.com