Sukupuolitaudeista tulee aina kertoa tulevalle tai jo olemassa olevalle seksikumppanille, sillä asian pimittäminen voi johtaa jopa hengenvaarallisiin oireisiin, äärimmäisessä tapauksessa kuolemaan.

Tämä tapaus kertoo naisesta, joka uskoi kun hänen miehensä sanoi olevansa ”puhdas.”

Yhdysvalloista kotoisin olevan Liz Crokin elämä muuttui 6 vuotta sitten, kun hän tapasi unelmiensa miehen.

Liz työskenteli esimies asemassa, nautti hyvästä palkasta ja hänen kotinsa oli luksusasunnossa Hollywoodissa. Liz vietti paljon aikaa julkkisten kanssa ja hänellä oli varaa matkustella usein. Jo lähes täydellinen elämä muuttui entistä paremmaksi, kun hän tapasi älykkään, seksikkään, rikkaan ja huumorintajuisen miehen.

– Pääsin miehen kanssa jahdilla San Diegoon, laskettelemaan Lake Tahoalle ja maistamaan siinejä Santa Barbarassa. Treffimme olivat aivan kuin Bachelor -tv-ohjelmasta, Liz kirjoittaa Marie Clairen sivuilla.

Kissing and playing in bed

Oireet alkoivat nopeasti seurustelun jälkeen

– Epäilin aluksi hiivatulehdusta tai pahaa virtsatulehdusta. Oireet kuitenkin pahenivat jatkuvasti: voin pahoin, minulla oli pääsärkyä, kuumeilua ja todella sekava olo. Arvasin että jokin oli pahasti pielessä, Liz kirjoittaa.

Poikaystävä tiesi, mistä on kyse, mutta sanoi vaan että kyseessä oli luultavasti influenssa.

– Mies sanoi täydellä pokerinaamalla olevansa taatusti puhdas.

Lopulta Liz sai aivokalvontulehduksen. Kaikista kamalinta oli se, että lääkärit epäilivät syyksi genitaaliherpestä. Mies ei kuitenkaan myöntänyt asiaa, vaikka hän oli tartuttanut herpeksen tyttöystävälleen.

– Istuimme lääkärin vastaanotolla ja mieheni sanoi olevansa ”puhdas”. En tajua miksi uskoin häntä, Liz kirjoittaa.

Lääkärit joutuivat tekemään tämän vuoksi uusia testejä ja arvioimaan tekemänsä diagnoosin uudestaan. Poikaystävän vuoksi hoitoa ei saatu nopeasti ja oireet pahenivat. Liz sai seuraavaksi hengenvaarallisen aivojen ja aivokalvontulehduksen eli meningoenkefaliitin.

– Poikaystäväni valheet jatkuivat vielä kuukausia, vaikka tiesin totuuden. Jatkoin suhdetta vain siksi että halusin kuulla totuuden hänen suustaan. Loppujen lopuksi mies myönsi kantavansa huuli- ja genitaaliherpestä. Se oli minulle viimeinen pisara.

Sairaala
Pxhere.com

Liz haluaa oikeutta ja vaatii mieheltä korvauksia

Aivokalvontulehdus oli aiheuttanut vakavia vammoja Lizin aivoille. Hän sai poikaystävän valehtelun vuoksi pysyvän aivovamman. Lizin luku- ja kirjoitustaidot olivat heikentyneet, lisäksi näön ja muistin kanssa oli ongelmia.

Liz menetti työpaikkansa. Hänellä ei myöskään ollut sairasvakuutusta

– Sairaanhoitomaksut veivat minut kaulaani myöten velkoihin. Jouduin lopulta myymään asuntoni ja romahdin. Olin koditon.

Hän haki vähäosaisille tarkoitettuja tukia

– Tunsin itseni petturiksi hakiessani tukia. Niitähän saivat vain ihmiset, jotka olivat paljon huonommassa tilanteessa. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ollut.

Lopulta Lizille myönnettiin tukia ja hän sai pikku hiljaa elämänsä takaisin järjestykseen

– Alan vihdoin olemaan kuivilla tästä taloudellisesta helvetistä. Nyt haluan oikeutta. Nostin syytteen ex-poikaystävääni vastaan, sillä hän tartutti tahallisesti herpeksen ja viivästytti hoidon aloittamista merkittävästi.

Nyt Liz haluaa varoittaa tapauksesta muita, ettei yksikään toinen joutuisi kokemaan samaa kohtaloa

– Taistelen saadakseni elämäni takaisin ja aion tehdä kaikkeni, ettei nuorten naisten elämä menisi pilalle samankaltaisen tapauksen vuoksi. Tavoitteeni etenevät hyvää vauhtia.

On suorastaan karmaisevaa ettei mies kertonut Lizille totuutta ennen ensimmäistä yhdyntää, tai viimeistään oireiden ilmaantuessa. Toisen hengen vaarantaminen oman nahksansa pelastamiseksi on sanoinkuvaamattoman raukkamaista! 

Auta Lizia, ja jaa uutinen sekä levitä tietoisuutta sukupuolitauteihin liittyvistä vaaroista. Kenenkään ei tulisi kokea tällaista. Koskaan. 

Lähde: Marie Claire