Kahvinkeittimesi saattaa olla likaisempi kuin WC-istuin.

Kahvi piristää ja tekee vaikeasta aamusta siedettävämmän. Yksi kuppi, toinen kuppi ja olet valmis lähtemään töihin – Stephanien tapauksessa tilanne meni käytännössä päin vastoin. 53-vuotias Stephanie Brauns oli alkanut voida pahoin aamuisin, kunnes oireet olivat niin kamalat ettei hän sietänyt niitä.

Hän ei tiennyt mistä oireet johtuivat, kunnes hän huomasi pahoinvoinnin alkavan välittömästi siitä kun hän oli ottanut ensimmäisen kulauksen aamukahvia.

Stephanien aamurutiinit olivat täysin tavalliset

Stephanie Braunsin aamurutiineissa ei ollut mitään epätavallista, nainen meni hyvien yöunien jälkeen aamupesulle, söi aamiaista ja joi kahvia – kuulostaa minun mielestäni tutulta!

Stephanie oli kuitenkin alkanut voida aamuisin pahoin ja hän ihmetteli missä vika oli. Stephanie alkoi voida pahoin aina, kun hän oli lähdössä töihin eikä oireille tuntunut löytyvät loogista syytä.

Eräänä päivänä hän kuitenkin tajusi potentiaalisen oireiden aiheuttajan: ”Olin aina juonut kahvini kotona”, Stephanie totesi. ”Ja kolmannen hörpyn tietämillä… Oireet alkoivat.” Stephanie kertoi asiasta ystävälleen, joka kehotti lukemaan netistä artikkelin joka muutti kaiken…

Artikkelissa kerrottiin siitä, kuinka monet kahvinkeittimet keräävät bakteereja ja likaa. Likainen kahvinkeitin kerää itseensä epäpuhtauksia ja luo täydellisen kasviympäristön homeelle ja bakteereille – tiesitkö että kahvinkeittimessä voi olla enemmän bakteereja kuin WC-istuimessa?!

Kelly-Reynolds-associate-professor-of-public-health-at-the-University-of-Arizona-768x770

”Kahvinkeittimet ovat erinomainen kasvuympäristö bakteereille ja homeelle”, Arizonan yliopistossa työskentelevä tutkija, Kelly Reynolds, toteaa.

Mutta voisiko kahvinkeitin todella olla niin likainen että se sai Stephanien voimaan pahoin?

”Ehdottomasti”, Kelly toteaa. ”Ihminen kestää bakteereja ja epäpuhtauksia tietyn ajan… kunnes tasot nousevat tarpeeksi korkealle ja aiheuttavat pahoinvointia”, Kelly vahvistaa.

Stephanie meinasi oksentaa, kun hän avasi oman kahvinkeittimensä

Sisällä oli valtava määrä likaa, hometta ja bakteereja. Keittimen sisälle oli kertynyt myös runsaasti kalkkia.

Screen-Shot-2018-06-04-at-1.35.54-PM-768x472

”Se oli hirveää”, Stephanie muistelee.

Kahvinkeittimen puhdistaminen oli vaikeaa ja Stephanie pohti kuinka hän voisi pitää keittimen jatkossa puhtaana…

Inside-coffee-machine-768x421

”On mahdotonta siivota koko kahvinkeitintä, ellei pura sitä osiin”, Stephanie sanoo ja jatkaa:

”En osaa puhdistaa koko keitintä ellen ota vasaraa ja hajota sitä palasiksi”.

Close-up-build-up-768x400

Stephanie oli kuitenkin pääosin helpottunut että oireita aiheuttanut syy selvisi vihdoin.

Lähes jokainen ihminen juo kahvia – jaa tietoa eteenpäin Facebookissa, etteivät ystäväsi joudu sairastamaan turhaan!