Nukkuma-asennolla voi olla suuri merkitys terveyteen.

Hyvät yöunet ovat välttämättömiä, jos haluaa voida hyvin fyysisesti sekä henkisesti. Unta tulisi saada reilusti, muutama tunti ei siis riitä. Myös nukkuma-asento ja tapa, jolla nukut on merkittävässä asemassa unenlaadun ja hyvinvoinnin kannalta. Nukkuma-asento vaikuttaa muun muassa jaksamiseen ja kehoosi, erityisesti selkään ja vatsaan.

Minä nukun yleensä aina kyljelläni, sillä en pysty nukahtamaan selälläni. Luettuani tämän jutun, aion kuitenkin yrittää nukahtaa eri asennossa kuin aikaisemmin. Tai siis en nuku ainakaan oikealla puolella!

Tässä on muutamia syitä, miksi ihmisen ei tulisi nukkua oikealla kyljellä. Tutkimuksen julkaisi Journals Clinic gastroenterology.

1: Ruoansulatus toimii paremmin

Vatsalaukkusi sijaitsee vasemmalla puolella mahaa, jonka vuoksi vatsahapot menevät helpommin ruokatorveen jos nukut oikealla kyljellä. Vasemmalla kyljellä nukuttaessa ruoansulatus toimii optimaalisella tavalla. Jos sinulla on ollut vatsavaivoja, närästystä tai muita ongelmia niin on erityisen tärkeää ettet nuku oikealla kyljellä.

2: Sydämesi voi paremmin

Aortta taipuu vasemmalle puolelle rintaa, jonka vuoksi se saa apua veren pumppaamiseen jos nukut vasemmalla kyljellä. Oikealla puolella nukuttaessa sydän joutuu tekemään enemmän töitä, sillä se joutuu pumppaamaan verta aluksi ylöspäin, jonka vuoksi verenkierto heikkenee.

3: Pernaan kohdistuva paine

Perna sijaitsee kehon vasemmalla puolella. Sen tehtävänä on puhdistaa vertamme ja kuljettaa pois kuona-aineita. Jos nukut oikealla kyljellä, niin vaikeutat pernan toimintaa.

4: Kehosi voi paremmin

Vatsalaukku ja haima sijaitsevat vasemmalla puolella, joten teet koko kehollesi palveluksen, kun vältät oikealla kyljellä nukkumista.

En tiennytkään että oikealla kyljellä nukkuminen on näin epäterveellistä!

Jaa tieto Facebookissa ja auta ystäviäsi voimaan paremmin!