Muistathan keskittyä ajaessa olennaiseen eli ajamiseen?

Autolla ajaminen on yleensä turvallista kunhan muistaa pitää katseen tiessä ja silmät irti kännykästä tai muista häiriötekijöistä. Onnettomuuksia voi sattua tavattoman nopeasti: tässä näemme hurjan esimerkin.

35-vuotias Andy Daynes oli ajamassa moottoripyörällään Englannissa, lähellä Attleboroughin kaupunkia. Hänellä oli päässään GoPro-kamera, joka tallensi hurjan tilanteen videolle.

Ylinopeutta ajanut pakettiauto oli kiilannut Andyn eteen ja unohtanut edessä olevan liikenneympyrän. Autoilija ei ehtinyt kääntyä ympäri ja tämän seurauksena se osui liikennejakajaan ja lensi korkealle.

BeFunky-collage

”Ajoin hänen takana, joten kamera tallensi kaiken. Pysähdyin katsomaan oliko pakettiauton kuljettaja kunnossa. Autoimme autoilijan ulos ajoneuvon sisältä, mutta hän oli onneksi kunnossa”, Andy kertoo Unilad -sivustolle ja jatkaa:

”Tämä on paha liikenneympyrä, pakettiautoilija ei ollut kuulema nähnyt liikenneympyrää kovassa vauhdissa. Pakettiauton kuljettaja oli ollut yksin autossa, hän sai mustelmia ja haavoja – ambulanssi saapui paikalle ja vei hänet sairaalaan. Hän ei yksinkertaisesti nähnyt liikenneympyrää.”

Tämä on hurja osoitus siitä miksi nopeusrajoituksia kannattaa noudattaa. Nopeusrajoitukset eivät ole ihmisten kiusaksi, vaan turvallisuuden vuoksi!

Jaa video, jotta ihmiset muistavat olla varovaisia liikenteessä – turha kaahaaminen voi aiheuttaa vakavia loukkaantumisia sinulle ja muille liikenteessä oleville ihmisille.