Me kaikki tiedämme sen tunteen, kun pidättelee kauan ja tuntuu aivan siltä kuin räjähtäisi.

Pidätteleminen tuntuu epämukavalta, sillä keho haluaa viestiä meille, että se on epäterveellistä.
Pissahätä tulee yleensä silloin, kun rakossasi on 250ml virtsaa. Rakko voi kuitenkin venyä puolet suuremmaksi, jolloin sinne mahtuu 500 ml virtsaa.
Woman with stomach problems

1. Saatat saada virtsaputkentulehduksen

Kun pidättelet pitkään on riskinä, että bakteerit pääsevät virtsaasi. Tämän seurauksena pissalle mennessä bakteerit pääsevät virtsaputkeesi. Virtsan sekaan joutuvat kolibakteerit ovat usein peräisin ihmisen suolistosta ja voivat aiheuttaa munuaisaltaan tulehduksen. Tämä puolestaan voi johtaa verenmyrkytykseen.

2. Pidättely aiheuttaa virtsankarkailua

Säännöllinen pidättelely saattaa johtaa siihen, että virtsarakkosi löystyy. Tämän seurauksena virtsaaminen vaikeutuu ja saatat kokea hallitsematonta virtsankarkailua.
Close up of man reading a book while defecating in private toile

3. Saatat vahingoittaa munuaisiasi

Virtsa valmistuu munuaisissa, josta se menee virtsarakkoon. Munuaisesi rasittuvat, kun pidättelet kauan, sillä ne joutuvat jatkuvasti tekemään töitä, pitääkseen virtsan sopivana pissalla käymistä varten.

4. Äärimmäinen pidättely saattaa johtaa virtsarakon pamahtamiseen

Tämä on pahin ja vaarallisin vaihtoehto. Todella todella pitkään kestänyt pidättely voi johtaa virtsarakon räjähtämiseen. Tämä tapahtuu kuitenkin yleensä vain ihmisille, joilla on jotakin vaivoja ennestään virtsarakossa tai sellaisille, jotka saattavat unohtaa pissata.

Lähde: illvet.se