Kesäisin on ihana istuskella pihalla ja nauttia hyvästä ruoasta, juomasta sekä seurasta.

MUTTA myös ampiaiset pitävät kesästä ja aiheuttavat ärsyttäviä tilanteita idyllisen piknikin tai päivällisen aikana. Tällaisissa tapauksissa on lähes väistämätöntä, että ampiainen pistää jossakin vaiheessa. On kuitenkin olemassa yksi niksi, jolla turvotus ja kipu häviävät hetkessä! 

Olen vuosien varrella kokeillut lukuisia niksejä ampiaisen piston aiheuttaman kutinan ja kivun lievittämiseen. Nämä niksit ovat toimineet vaihtelevalla menestyksellä. 

Löysin netistä kuitenkin uuden tavan, josta en ollut kuullut koskaan aikaisemmin. Aion ehdottomasti kokeilla tätä seuraavalla kerralla, kun ampiainen pistää minua tai läheisiäni. 

Göteborgista kotoisin oleva Wiviane Planstedt kertoi nerokkaasta vinkistään Ruotsin Expressen uutisille. Wiviane oppi niksin jo 60-luvulla ja se on hänen mukaansa toiminut erinomaisesti. 

Yllättävä niksi ampiaisen pistoon 

Et tarvitse muuta kuin tavallisen teippirullan. Ampiaisen pistäessä sinun ei tarvitse kuin kiinnittää teippi alueen päälle. Teipillä ei ole Wivianen mukaan väliä, kunhan se pysyy tiukasti kiinni.

Wivianen mukaan piston aiheuttama kipu lievittyy vain muutamissa sekunneissa. 

– Minulla on kahdeksan lasta ja olen ollut kotiäitinä, joten olen elämäni aikana saanut hoitaa lukuisia ampiaisen pistoja. Parasta niksissäni on se, että kipu häviää sekunneissa. Jopa kaikista pienimmät lapset lopettavat itkemisen heti, Wiviane kertoo Expressenille. 

– Muistan, kun poikaani pisti ampiainen ja laitoin hänelle teipin piston alueelle. Tämän jälkeen poika lähti takaisin leikkimään aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. 

Wiviane toivoo, että muut kokeilevat hänen niksiään

– Kaikki eivät tiedä tästä niksistä, vaikka kipu lähtee pois saman tien. Pisto ei myöskään aiheuta turvotusta ja se muistuttaa aivan hyttysen pistoa, hän kertoo Expressenille. 

Tämähän on erinomainen vinkki, jos se todella toimii yhtä hyvin kuin Wiviane kuvailee. 

Jaa vinkki Facebookissa, jotta ihmiset saavat mahdollisimman nopeasti helpotusta ampiaisen piston aiheuttamaan kipuun ja turvotukseen.