Tietokoneohjelmoija päätti kehittää botin, joka vastaa hänen tyttöystävänsä tekstiviesteihin 24/7. Syy? Hän oli liian kiireinen vastatakseen viesteihin itse. 

Li Kaixiang työskentelee ohjelmointi-insinöörinä kiinalaisessa yrityksessä. Li ei halunnut loukata tyttöystävänsä tunteita olemalla vastaamatta tekstiviesteihin, joten hän koodasi botin, joka hoitaa vastaukset hänen puolestaan. 

Hän julkaisi jopa kuvakaappauksia botin keskusteluista tyttöystävän kanssa ja vaikuttaisi siltä että botti todella toimii. Li kertoo botin lähettäneen tyttöystävälle 300 viestiä ensimmäisen päivän aikana, mikä osittain selittää miksi botti oli tarpeellinen. 

Joissakin keskusteluissa tyttöystävä aavisti jonkin olevan vialla, kun hän kysyi: ”Miten sinä teit sen?” tai ”Miten sinä vastaat noin nopeasti?”, botti kuitenkin osasi leikkiä myös tyhmää.

Li ei paljastanut jäikö hän lopulta kiinni vilpistä, mutta ihmiset ylistivät ja yrittivät saada botin lähdekoodin itselleen. 

Ihmiset halusivat samanlaisen botin itselleen. 

”Tuo on loistava idea. Minun ei tarvitsisi huolehtia siitä, suuttuuko tyttöystäväni, kun en vastaa hänen viesteihinsä”, eräs kirjoitti Kiinan sosiaalisessa mediassa Weibossa. 

”Veli, ole kiltti ja lähetä minulle lähdekoodi”, eräs toinen aneli. 

Botti ei ollut kuitenkaan täydellinen, sillä eräässä keskustelussa se kirjoitti seuraavasti: ”Rakas, olemme olleet 618 päivää yhdessä. Toivottavasti mielesi on kirkkaampi kuin aurinko”, jonka jälkeen botti kertoi tietoja säästä (”Lämpötila: 18.0° – 34.0° C… Tuuli: taso 3… Ilmanlaatu: 42.0”).

Kaikki eivät myöskään ilahtuneet ideasta.

Osa ihmisistä kritisoi Li Kaixiangia toteamalla että hänellä on aikaa koodata botti, mutta ei aikaa vastata tyttöystävälle. Toiset varoittelivat, että tyttöystävä saattaisi rakastua bottiin. 

”Ole varovainen, tyttöystäväsi saattaa jonain päivänä rakastua bottiin”, yksi kommentoi. 

Lin julkaisu keräsi nopeasti huomiota Kiinan sosiaalisessa mediassa ja hän ei ilmeisesti ilahtunut tästä. Ei mennytkään kauaa, kun Li oli jo poistanut Weibo-tilinsä. Ehkä hän ei halunnut että tyttöystävä saisi totuutta selville. 

Onko tämä törkeä vai kätevä keksintö? Jaa uutinen ja katso mitä ystäväsi sanovat.