Lomien aikana murtovarkaat saavat erityisen hyvän mahdollisuuden iskeä. Ruotsin poliisi on tunnistanut uuden tavan, jolla murtovarkaat selvittävät onko ketään kotona.

Tässä on murtovarkaiden uusi menetelmä

Halmstadin ja Laholmin poliisi selvitti varkaisen uuden metodin. Moni paikallinen asukas oli huomannut erikoisen merkin: omakoti- ja rivitalojen portaille tai kuistille oltiin laitettu kolikko.

Poliisi Kenneth Mattssonin mukaan varkaat selvittävät kyseisellä menetelmällä onko ketään kotona. Jos kukaan ei ole koskenut kolikkoon, varkaat voivat murtautua huoletta talon sisään.

– Kyseessä on klassinen temppu, jonka varkaat tekevät selvittääkseen onko ketään kotona. Varkaat laittavat kolikon selvästi näkyvälle paikalle, esimerkiksi rappusille tai aurinkotuoleille, Kenneth kertoo Expressen -uutisille.

BeFunky-collage (67)

Näin suojaudut

Ruotsin poliisi jakaa vinkkejä, kuinka ihmiset voivat ehkäistä murtovarkauksia.

”ÄLKÄÄ kertoko puhelinvastaajassa, netissä tai sosiaalisessa mediassa että olette lomalla.

Pyydä apua näissä asioissa:

• Postilaatikon tyhjennys
• Nurmikon leikkaaminen
• Roskien heittäminen roskalaatikkoon
• Asenna lamppuihin ja radioihin ajastin, jotta ne menevät päälle epäsäännöllisinä ajankohtina”, poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Poliisin mukaan naapureille on hyvä kertoa, jos olet pidempään poissa kotoa.

– Jos aiot lähteä matkalle, asiasta on hyvä kertoa naapureille. Verhot kannattaa jättää ylös, auton voi jättää pihalle ja niin edelleen, Kenneth toteaa.

Poliisi on kehottanut ihmisiä jakamaan tietoa eteenpäin, jotta murroilta vältyttäisiin.

– Olemme todella innokkaita saadessamme viedä tätä viestiä eteenpäin, jotta ihmiset huomioisivat mahdollisen vaaran, Kenneth Mattsson kertoo.

Poliisin neuvoja kannattaa kuunnella – JAA tietoa eteenpäin, etteivät läheisesi joudu murtovarkaiden kohteeksi.