Legendaaristen tossuja valmistavan yhtiön konkurssiuutisessa on sulattelemista Reinoja ahkerasti käyttävälle Aki Linnanahteelle.

Suosittuja Reino- ja Aino-kenkiä tehtailevan PK Kappi Oy:n surullinen kohtalo tuli yllätyksenä niin tehtaan väelle kuin valtavalle määrälle tossu-faneja.

Radiojuontaja Aki Linnanahteella on vaikeuksia ymmärtää konkurssia.

-Miten tää on mahdollista? Ensinnäkin vahva perinteinen brändi, jonka jokainen suomalainen tuntee. Ja toisaalta nää on älyttömän hyvät tossut. Itse tepastelen Reinoilla säännöllisesti, niin töissä kuin vapaalla, päivittelee hämmentynyt Linnanahde Instagramissa.

Aki ei ole ainoa tolaltaan mennyt tossujen kuluttaja.

”Surullista kun taas pala suomalaista käsityötä katoaa, ikuisesti, uudestaan kun näitä ei enää aloiteta kuitenkaan tekemään! Toivotaan ettei samoin käy Lahtisten (huopatossujen) tms. perinteisten suomalaisten osaamisien kanssa!”

”Millä sitä nyt tepastellaan?”

Kommenttikentässä annetaan myös jokunen ”syy” konkurssiin.

”Sehän Reinojen ongelma on, että ovat liian kestävät. Ei tarvitse ostaa kuin yhdet.”

”Vaikuttaa vähän siltä, että ikoninen brändi ei pystynyt elämään ajassa. Hyvät tuotteet kestää isältä pojalle, eikä firma esimerkiksi onnistunut löytämään keinoja hyödyntää brändiä uusissa mallistoissa ja sitä kautta uusissa kohderyhmissä ja markkinoissa. Ihmisillä vain ei ollut syytä päivittää uusiin Reinoihin ja voisi sanoa, että Reino ja Aino ovat liian pieneen markkinaan liian hyvä tuote.”

”FeikkiReinoja ja -Ainoja tullu halavemmalla kauppoihin.”

Aino-ja Reino-tossuja on valmistettu vuodesta 1932 asti.

Omistatko sinä ikoniset tossut?