Joissakin tilanteissa säästäminen ei todellakaan kannata.

Kiinalaismies ajoi kalliin Land Rover -maasturinsa jokeen, säästääkseen 20 yuania (2,5 euroa) pesulamaksusta. Hän kuitenkin oppi kantapään kautta, että säästäminen ei ole kannattavaa tällaisessa tilanteessa.

Dujiangyanin Palokunnan tekemän raportin mukaan paikallinen asukas jouduttiin pelastamaan joesta sen jälkeen, kun hän ajoi maasturinsa jokeen pestäkseen autonsa ilmaiseksi. Mies oli pelastajien mukaan halunnut pesettää autonsa, jottei hänen olisi tarvinnut maksaa 2,5 euron arvoista pesulamaksua. Hän ei tiennyt että lähellä oleva pato avattiin, jonka seurauksena joen vedenkorkeus nousi välittömästi.

Mies ei ehtinyt ajaa pois suurten vesimassojen tieltä, niinpä vesi ylsi auton moottoriin asti ja uhkasi huuhtoa miehen mennessään. Mies onnistui onneksi pelastautumaan joen keskellä olevalle saarekkeelle, muttei päässyt sieltä omin avuin pois.

Palokunta paikalle

Paikalla olleet ihmiset hälyttivät paikalle palokunnan – sekä mies että auto saatiin pelastettua, mutta tilanteen aikana kuvattu video lähti leviämään nopeasti sosiaalisessa mediassa.

“Auto on varmasti ainakin puhdas”, yksi ihmisistä vitsaili Kiinan sosiaalisessa mediassa, Weibossa.

“Tämä on totta: rikkaat ovat kaikista piheimpiä”, toinen kirjoitti.

Suurin osa vitsaili miehen yrityksestä säästää rahaa, mutta mukana oli ainakin yksi henkilö joka tuki hänen ideaansa.

”Hän ei vain säästänyt 2,5 euroa. Hän auttoi pelastamaan planeetan olemalla käyttämättä autopesulaa, joka kuluttaa energiaa, juomavettä ja edistää saastumista. Samasta syystä minä pyyhin autoni sateen jälkeen. Kiittäkää häntä sen sijaan että nauratte”, eräs henkilö kirjoitti SCMP:n Facebook-sivulle.

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Meidän kaikkien tulisi pestä automme joissa ja virtauksissa, jotta ympäristö säästyisi. :D