Ruotsalaisia maanviljelijöitä haukuttiin rasisteiksi – syy on täysin käsittämätön

Ruotsi on pärjännyt kohtuullisen hyvin jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa. Moni ruotsalainen onkin innostunut kannustamaan joukkuettaan kaikin mahdollisin keinoin.

Ruotsalaiset maanviljelijät olivat maalanneet heinäpaalinsa sinikeltaisiksi. Hienoa elettä ylistettiin Ruotsin sosiaalisessa mediassa, mutta kaikki eivät olleet tempauksesta innoissaan. Maanviljelijöitä haukuttiin rasisteiksi, vaikka tempauksen ajatuksena oli tukea syöpää sairastavia lapsia.

einapa

– Tulin surulliseksi lukiessani kommentteja, joissa ihmiset haukkuivat meitä rasisteiksi, maanviljelijä Per Johan kertoo Sundsvalls Tidning -uutisille.

Kuva levisi sosiaalisessa mediassa viime viikolla. Maanviljelijät olivat ostaneet siniseksi ja keltaiseksi värjättyjä heinäpaaleja tukeakseen syöpää sairastavia lapsia. Samaan aikaan sinikeltaiseksi värjätyt heinäpaalit osuivat juuri sopivasti Ruotsin MM-ottelun kohdalle.

Maanviljelijät olivat todella surullisia siitä että hyvä ele johti negatiivisiin kommentteihin ja herjauksiin.

”En tiennyt että helvetin maanviljelijät ovat rasisteja”

Yhdessä Facebookiin kirjoitetussa kommentissa luki: ”Tiesin että kaikki helvetin maanviljelijät ovat rasisteja”. Per Johan ja hänen vaimonsa eivät voisi olla enempää eri mieltä tällaisen kommentin kanssa.

– Me pyrimme tekemään joka vuosi jotain hauskaa heinäpaaleilla. Tänä vuonna tuimme syöpäpotilaita keltaisella muovilla, Per Johan Andersson kertoo ja jatkaa:

– Olen todella harmissani siitä että meitä haukutaan rasisteiksi.

Todella kamalaa että näin hyväsydämisiä ihmisiä haukutaan rasisteiksi vain sen vuoksi että he olivat tilanneet keltaisen ja sinisen värisiä heinäpaaleja.

Jaa juttu Facebookissa ja osoita tukesi tälle kaksikolle!