Luonnolla on tapana karsia pois heikoimmat eläimet, jotta eri lajien kanta säilyisi mahdollisimman vahvana ja selviäisi tulevaisuudessa.

Jos vaikkapa hirvi on huonossa kunnossa, niin on todennäköistä että karhu tai sudet tappavat sen pois ja syövät ravinnokseen. Tämä on täysin luonnollista, eikä yhtään sen brutaalimpaa kuin lihan ostaminen kaupasta.

Luonnolliset tapahtumat tuntuvat järkyttävän modernia ihmistä

Tänä päivänä tuntuu kuitenkin siltä, että moni kaupungissa asuva ihminen on vieraantunut luonnon kiertokulusta, jonka vuoksi tämäkin video herättää heissä todella järkyttyneitä reaktioita. Osa ihmisistä kommentoikin vihaisesti YouTubessa kysymällä, että miksi pariskunta ei mennyt auttamaan hirveä…

Karhu tappaa saadakseen ravintoa

Tällaista videota katsoessa on kuitenkin hyvä muistaa, että karhu tappaa selviytyäkseen, eikä siksi että se kokisi jonkinlaista mielihyvää (ihmisistä ei valitettavasti voi sanoa samaa, kun osa heistä metsästää saadakseen uudet sarvet palkintokaappiin).

Alla tarkempi kuva tästä tapauksesta.

”Minä ja vaimoni ajoimme autolla Piteån ja Arvidsjaurin välillä keskiviikko yönä. Huomasimme tienvarressa mustan hahmon. Lähestyimme sitä ja huomasimme että se oli hirvi, jonka vieressä oli karhu”, ruotsalaismies kertoo ja jatkaa:

”Karhu häiriintyi, kun lähestyimme sitä ja se meni hetkeksi metsään. Hetken kuluttua se kuitenkin palasi, kun peruutimme autolla. Tämän jälkeen karhu kävi hirven kimppuun ja hoiti sen loppuun minkä aloitti.”

Katso video alapuolelta!