Miltä kuulostaa että saisit sopivan summan rahaa kuukaudessa tekemättä yhtään mitään, tai mitä ikinä haluatkaan, koko loppuelämäsi ajan? Jos tämä ajatus kuulostaa houkuttelevalta, niin saatat olla kiinnostunut ruotsalaisesta testistä, jossa tarkoituksena on palkata yksi onnekas henkilö koekaniiniksi.

Ruotsin valtion rahoittama koe on mahdollista päästä kokemaan Göteborgissa, Ruotsissa.

Kuva: Jarmoluk / Pixabay

Yksi onnekas pääsee kokeeseen

Kokeeseen tullaan valitsemaan yksi henkilö, jonka tulee saapua juna-asemalle päivittäin ja näpäyttää ajastinta. Tämän jälkeen juna-asemalle syttyvät valot toimivat merkkinä siitä että ”turha työntekijä” on saapunut paikalle.

Seuraavaksi koekaniini saa tehdä mitä ikinä hän haluaa, mutta hänen täytyy saapua 8 tunnin jälkeen paikalle ja painaa nappia uudestaan, jolloin valot sammuvat.

Koekaniin ei tarvitse hengailla asemalla ”työntuntien” aikana ja hän voi lopettaa kokeen koska tahansa. Jos koekaniini ei riko sääntöjä hakemalla uutta työpaikkaa, hän saa pitää työnsä ikuisesti.

Wikipedia Commons

Hyvä palkka ja vuosittaiset edut

Koehenkilö saa kuukaudessa noin 2500 euroa palkkaa, sekä vuosittaiset palkankorotukset, edut ja lomapäiviä sekä eläkerahaa. Kyseessä ei ole jäätävä summa, mutta erinomainen ottaen huomioon että hänen täytyy painaa kelloa saapuessaan ”töihin” ja lähtiessään ”töistä.”

Kokeeseen valittu henkilö saa ikuisuuden ajan palkkaa, joka tässä tapauksessa tarkoittaa 120 vuotta. Rahat on kerättiin verojen avulla, jotka investoitiin rahastoihin. Tämän ansiosta koehenkilön palkkaa pystytään keskimäärin nostamaan 3,2 % vuodessa.

Idea keräsi ylistystä, mutta osa poliitikoista kritisoi että testi on veronmaksajien rahojen haaskausta.

Voisitko sinä kuvitella itsesi tällaiseen ammattiin? Jaa uutinen Facebookissa ja katso mitä ystäväsi sanovat.

Lähde: odditycentral.com