”Liian vähän toimenpiteitä, liian myöhään” – näin New Yorkin epidemian keskellä työskentelevä sairaanhoitaja kommentoi tilannetta Telegraphin haastattelussa.

Yhdysvallat nousi Kiinan ohitse koronavirustartuntojen määrässä eilen, kun sairastuneita oltiin diagnosoitu yli 80 tuhatta. Tänään sairastuneita on worldometers.info -sivuston mukaan jo yli 100 tuhatta.

Koronaviruksen kouriin on joutunut erityisen pahasti New York, jossa sairastuneita on yli 45 tuhatta. Alueen sairaalat ovat täysin ylikuormittuneita ja hoitoa ei yksinkertaisesti pystytä tarjoamaan kaikille.

Kuvassa ruumiita varten tilattu rekka.

”Jouduimme tilaamaan sairaalaan kylmiöllä varustetun rekan, jotta ruumiit saadaan säilymään”, hoitaja kertoo ja jatkaa:

”Myös hengityslaitteet ovat loppumassa”.

Trump on saanut pandemiasta lokaa niskaan

Useiden kuukausien ajan koronavirusta vähätellyt presidentti Trump on joutunut syömään sanansa, kun koronavirus on pistänyt koko maan kaaokseen.

Presidentti kuitenkin vakuuttaa, että kaiken tulisi olla kunnossa pääsiäiseen mennessä.

Worldometer.info (koronavirustartunnat 28. marraskuuta)

Pahimpien arvioiden mukaan jopa kymmenet miljoonat voivat sairastua ja miljoonat kuolla

Yhdysvaltojen terveydenhuoltojärjestelmän ylikuormittumisen seurauksena on riskinä, että koko systeemi romahtaa ja ihmiset eivät pääse hoitoon enää lainkaan. CNBC ja useat muut mediat ovat uutisoineet asiantuntijoiden arvioista, joissa veikkaukset kuolemista ovat nousseet pahimmillaan yli miljoonaan pelkästään Yhdysvalloissa.

Alla video, jota katsoessa tulee väistämättä kylmiä väreitä.