Perheenisä jakoi karmivat röntgenkuvan teinipoikansa keuhkoista, jotka olivat täynnä öljyä. Perheenisän mukaan öljy on peräisin sähkötupakasta.

Eriesta, Pennsylvaniasta kotoisin oleva Keith Mayo kertoo, että hänen 19-vuotias poikansa, Anthony, sairastui vakavasti ja sai hengitysvaikeuksia keuhkoihin muodostuneen kiinteytyneen nesteen vuoksi. 

Lääkärit olivat sanoneet Anthonylle, että hänellä on 60-vuotiaan, kaksi askia päivässä polttavan henkilön keuhkot ja että keuhkoihin muodostuneet arvet ovat pysyviä. 

Isän mukaan Anthony oli polttanut sähkötupakkaa noin 2 vuotta ennen kuin hän sairastui. Poika oli käyttänyt vadelman ja hattaran makuisia sähkötupakoita. Isän mukaan Anthony poltti sähkötupakan kautta satunnaisesti myös marihuanaa. 

”Neste on muuttunut kiinteäksi. Se on peittänyt hänen keuhkojensa sisäpuolen. Lääkäreiden mukaan keuhkoihin joutuva kosteus ei ole hyvä asia… Jos keuhkoihin menee öljyä ja kosteutta niin syntyy nopeasti ongelmia”, Keith kertoo. 

Lääkärin mukaan keuhkoihin joutunut kiinteä aines muistutti hieman pekonin rasvaa, joka kovettuu jäähtyessään. Kuulostaa ihanalta! 

Anthony toipuu tällä hetkellä sairaalassa, jossa hän saa 100% happea hengitysvaikeuksiin ja tämän myötä apua kiinteän aineksen yskimiseen ulos keuhkoista. 

Keith on toiveikas, sillä hänen poikansa on nuori ja mahdollisuudet nopeaan parantumiseen ovat hyvät. 

”Hän saa keuhkoihinsa arpia. Emme vielä tiedä, onko niistä haittaa. Meidän täytyy vain odottaa ja katsoa. Hän on vasta 19-vuotias, joten mahdollisuudet toipumiseen ovat hyvät”, isä kertoo. 

Keithin mukaan sähkötupakan polttaminen oli Anthonyn mielestä”coolia” ja ”ei terveydelle haitallista”, isä myöntää uskoneensa tähän.

Keithin jakama Röntgenkuva Anthonyn keuhkoista

Tupakkayhtiöt kohdentavat makutupakkamainoksia nuorille  

Perheenisä on samalla vihainen tupakkayhtiöille ja syyttää heitä nuorille kohdennetuista mainoksista. 

Keith on jakanut Anthonyn tarinan ja samaan aikaan sadat ihmiset eri puolilla Yhdysvaltoja ovat vahvistaneet kärsivänsä samankaltaisista oireista sähkötupakanpolton vuoksi. 

Tähän mennessä 6 ihmistä on kuollut ja 530:lla on diagnosoitu todennäköisesti sähkötupakointiin liittyvä sairaus. 

Yhdysvaltojen viranomaiset kehottavat ihmisiä olemaan ilman sähkötupakkaa siihen asti kunnes ongelma on selvitetty. 

Lähde: Ladbible.com