Halloween tarjoaa mahdollisuuksia rikollisille.

Pahin asia, jota vanhempi voi kuvitella on se että omalle lapselle sattuisi jotain. Siksi raivostun toden teolla, kun rikolliset suuntaavat tarkoituksella tekonsa lapsiin, tarkoituksena satuttaa heitä.

Halloween on juhla, joka on nostanut suosiotaan Suomessa. Erityisesti lapset rakastavat Halloweenia, jonka aikana saa syödä paljon karkkia ja pukeutua pelottaviin tai hauskoihin asuihin ja naamioihin.

Osa lapsista on kieränyt jopa ovelta ovelle tekemässä ”karkki vai kepposta”. Siksi aikuisten kannattaa varata Halloweeniksi hieman karkkia siltä varalta että keppostelijat saapuvat ovelle.

The Dublin Police Department / Facebook

The Dublin Police Department / Facebook

Nyt Yhdysvaltain osavaltion Georgian poliisi, The Dublin Police Department, on kehottanut vanhempia tarkastamaan millaisia karkkeja heidän lapsensa syövät.

Koska jotkin ”karkit”, joita lapset saavat eivät todellakaan ole karkkeja, KLFY uutisoi.

Huumeita jotka näyttävät karkeilta

Poliisin mukaan huumeet jotka näyttävät aivan karkeilta ovat päätyneet markkinoille ja pelko siitä että ne joutuvat lasten käsiin on aiheellinen.

Poliisi varoitti vanhempia Facebook-tilapäivityksessä.

”Olkaa kilttejä ja tiedostakaa että Dublin Police Department näkee alueella tabletteja, jotka sisältävät metamfetamiinia. Nämä pillerit on tehty aivan karkin näköisiksi. Olkaa kilttejä ja tarkistakaa lastenne karkit ja ilmoittakaa epäillyttävistä tapauksista poliisille.”

Tämä tapaus vaikuttaisi tapahtuneen ainoastaan Dublinissa, Georgiassa. Mutta vanhempien kannattaa pitää huolta lapsistaan Halloweenin aikana.

Tällaisia tapauksia ei olla havaittu Suomessa tai muissa Pohjoismaissa, mutta huumeet voivat nopeasti kulkeutua merten yli myös tänne.

Lapset voivat huoletta syödä karkit, mutta ei ole suuri vaiva katsoa nopeasti läpi karkkeja joita lapsi on saanut tuntemattomalta ihmiseltä. Lasten kanssa ei voi koskaan olla liian huolehtivainen.

Ei ole syytä paniikkiin, mutta tällaisesta mahdollisuudesta on mielestämme hyvä olla tietoinen. Halloweenin kuuluu olla hauska elämys, erityisesti lapsille.

Jaa uutinen Facebookissa, jotta aikuiset muistavat pitää lapsiaan silmällä.

Lähde: Facebook / The Dublin Police Department

Casinohuoneella nyt 450 ilmaiskierrosta ja 200 euron bonus!x