Jos et ole pitänyt huolta terveydestäsi niin tässä on yksi miellyttävä tapa aloittaa terveellisemmät elämäntavat!

Masturbointi on itsetyydytyksen muoto, jossa henkilö stimuloi omia sukuelimiään seksuaalisen mielihyvän saavuttamiseksi. Se on normaali ja luonnollinen osa ihmisen seksuaalisuutta. Masturboinnilla voi olla sekä positiivisia että neutraaleja terveysvaikutuksia.

Listasimme alapuolelle 6 erinomaista syytä miksi masturbointi kannattaa!

  1. Stressin ja ahdistuksen lievitys: Masturbointi voi auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan stressiä sekä ahdistusta. Orgasmi vapauttaa kehossa endorfiineja ja muita mielihyvähormoneja, jotka voivat parantaa mielialaa.
  2. Unen parantuminen: Orgasmin aikana vapautuvat hormonit voivat auttaa nukahtamaan ja parantamaan unen laatua. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä niille, jotka kamppailevat univaikeuksien kanssa.
  3. Kivunlievitys: Orgasmin aikana keho vapauttaa endorfiineja, jotka voivat toimia luonnollisena kipulääkkeenä. Esimerkiksi kuukautiskipujen tai päänsäryn lievittäminen on mahdollista.
  4. Seksuaaliterveys: Masturbointi voi auttaa tutustumaan omaan kehoon, seksuaalisiin mieltymyksiin ja tarpeisiin. Tämä voi parantaa seksuaalista itsetuntoa ja auttaa viestimään kumppanin kanssa omista toiveista.
  5. Eturauhasen terveys: Tutkimusten mukaan eturauhasen säännöllinen tyhjeneminen masturboinnin kautta voi auttaa vähentämään eturauhasongelmien riskiä, kuten eturauhastulehdusta.
  6. Seksuaalinen tyydytys: Masturbointi voi olla tapa saavuttaa seksuaalista nautintoa silloin, kun ei ole kumppania tai kun seksuaaliset tarpeet eivät ole muuten täyttyneet.

Muista kuitenkin se, että liika on liikaa.

On tärkeää muistaa, että masturboinnilla ei yleensä ole haitallisia terveysvaikutuksia, mutta kuten kaikkiin asioihin, liiallisuus voi olla ongelmallista.

Jos huomaat, että masturbointi häiritsee arkea, sosiaalisia suhteita tai fyysistä terveyttäsi, voi olla hyvä hakea apua terveydenhuollon ammattilaiselta.