Wattana Panich on yksi suosituimmista ravintoloista Bangkokin Ekkamain naapurustossa.

Ravintolassa käy päivittäin satoja asiakkaita, jotka pääsevät nauttimaan herkullisesta lihakeitosta. Poikkeuksellisen maukkaan keiton salaisuus saattaa yllättää monet ja herättää jopa vastenmielisiä reaktioita.

Wattana Panichin suosituin annos on keitto, joka sisältää lihaa, nuudeleita, mahalaukkuja, raakaa lihaa, lihapullia, sisäelimiä ja mausteita. Keiton tärkein raaka-aine on kuitenkin liemi, joka on kiehunut huimat 45 vuotta. Tämä kuulostaa ehkä oudolta, mutta se on totta. Sen sijaan että ravintola heittäisi ylimääräisen liemen öisin roskiin, ravintolan omistajat siivilöivät ja säilövät sen seuraavaa päivää varten. He ovat tehneet tätä neljän vuosikymmenen ajan ja tämä onkin poikkeuksellisen maukkaan keiton salaisuus.

Wattana Panich on riippuvainen vanhasta keittotavastaan, joka tunnetaan nimellä ”metsästäjän keitos”. Perinteisen metsästäjän keiton liemen annetaan kiehua, kun siihen lisätään uusia raaka-aineita. Tämä tarkoittaa sitä, että liemi imee itseensä poikkeuksellisen paljon erilaisia makuja. Idea on siis simppeli: mitä pidempään liemi saa kiehua, sitä herkullisemmaksi se muuttuu. Tämä ravintola on kuitenkin vienyt ajatuksen aivan uudelle tasolle.

BK Magazinen mukaan Wattana Panichin kokit jäähdyttävät liemen joka ilta ja laittavat sen kylmään estääkseen pilaantumisen. Seuraavana aamuna kyseinen liemi lämmitetään ja tuo keitolle mahtavan maun. Keiton sekaan lisätään päivittäin noin 25 kiloa lihaa ja se muuttuu vuosi vuodelta maukkaammaksi.

Ravintolan omistaa Nattapong Kaweenuntawongin perhe ja tällä hetkellä perheen kolmas sukupolvi hoitaa ravintolaa. Perhe toivoo, että heidän lapsensa tulevat olemaan neljäs ravintolaa pyörittävä sukupolvi. Vaikka mitä sattuisi, niin yksi asia on varma – ravintolasta saa samaa keittoa – tai ainakin pienen osan siitä – kuin päivänä, jolloin se avattiin Ekkamaissa 45 vuotta sitten.

Ja jos mietit, mikä valtavan kattilan ympärillä oleva ruskea kuori on… Se on vanhaa lientä, joka on kovettunut kattilan ympärille todisteena siitä kuinka kauan keittoa on valmistettu. Wattana Panichin perhe on sopinut ettei kattilan ympäristöä puhdisteta. Päätös ei ole ehkä kaikista hygienisin, mutta se on äärimmäisen ainutlaatuinen.

Haluaisitko maistaa Wattana Panichin historiallista keittoa? Jaa uutinen ystävillesi, jos et ollut aikaisemmin kuullut tästä paikasta!