W812
Uusittu Käynnistys-valikko eli Metro.

Microsoft 8.1 on Windows 8:n päivitys joka tuo mukanaan lukuisia parannuksia. Kaksi Microsoft asiantuntijaa saivat tietää muutamia huhuja tulevista muutoksista jotka eivät eroa toisistaan.

Näiden huhujen mukaan Microsoft ei tee päivityksen myötä suurta muutosta Windows 8:aan, vaan tarkoitus on pääasiassa helpottaa kynnystä siirtyessä aiemmista Windows käyttöjärjestelmistä uuteen 8:aan sekä parantaa yleistä käyttömukavuutta.

Mielenkiintoisin uudistus on varmasti perinteisen Käynnistä -napin paluu joka nykyisessä Windows 8:ssa loistaa poissaolollaan. Se ei kuitenkaan monen harmiksi tuo takaisin monille tuttua käynnistysvalikkoa vaan se vie käyttäjän Windows 8:n tuttuun niin sanottuun uuteen ”Metro” aloitusnäyttöön tai sitten halutessa sovellusvalikkoon joka hieman enemmän muistuttaa perinteistä Käynnistä -valikkoa.

Windows 8.1 #2
Useiden sovellusten yhtäaikainen käyttö näyttää näppärältä.

Lisäksi myös Metroon voi asettaa työpöydällä olevan taustakuvan. Usean tehtävän yhtä aikainen suoritus tulee nyt olemaan mahdollista kun näytön tilan voi jakaa keskenään useamman sovelluksen kanssa, kuten vaikkapa sähköpostin ja kartan. Näin voit pitää jaetulla näytöllä karttaa auki samalla kun kirjoitat sähköpostiasi. Jos taas Metron käyttö on sinulla vähäistä, voi järjestelmän asettaa halutessa käynnistymään suoraan työpöydälle eikä Metroon joka on Windows 8:n nykyinen käytäntö.

Yhtiö julkaisee noin kuukauden päästä 8.1:stä esikatseluversion Microsoft Build -tapahtumassa. Lopullinen julkaisuversio tulee olemaan ilmainen ja se ladataan Windows Storen kautta.

Lähteet: Tietokone.fi, MTV3 ja PCworld
Kuvat: Microsoft