Tämä kuva saattaa aiheuttaa iranilaisnaiselle rangaistuksen – huomaatko miksi?

Iranilaisnainen saattaa joutua vaikeuksiin, sillä hän ei ole pitänyt yllään hijabia Venäjällä järjestetyissä MM-kisoissa.

Iranin naiset saavat vihdoin matkustaa jalkapallon MM-kisoihin kannustamaan omaa joukkuettaan. Tällä hetkellä netissä leviää kuva iranilaisnaisesta, joka on herättänyt todella ikäviä reaktioita Iranissa.

Iran

Kuvassa näkyy kuinka nainen kannattaa omaa maataan, hän on myös maalannut kasvoihinsa Iranin lipun.

Kaikilla Venäjälle matkustaneilla faneilla tulee olla Fani-ID ja juuri siksi iranilaisnaisesta otettu kuva on herättänyt keskustelua eri puolilla maailmaa.

Iranin pääkaupungissa Teheranissa syntynyt norjalaisjournalisti Mina Ghabel Lunde jakoi kuvan tekstin kera: ”Todella puhutteleva kuva siitä millaista on olla nainen Iranissa.”

Twitter / @minalunde
Twitter / @minalunde

Mina avaa sanojensa tarkoitusta Dagbladet -lehdelle:

– Iranilaisnaisille on olemassa tiukat pukeutumissäännöt. Heidän tulee peittää hiukset ja suurin osa kehostaan. He jotka eivät noudata sääntöjä voivat saada rangaistuksen. Siksi iranilaisnaiset vaihtavat yleensä vaatetuksensa heti kotiin päästyään tai silloin, kun he matkustavat ulkomaille, Mina Ghabel kertoo.

Tämä kuva on levinnyt siksi ettei iranilaisnaisella ollut päässään hijabia, toisin kuin hänestä otetussa henkilöllisyystodistuksessa.

Naiset eivät ole saaneet käydä jalkapalloaotteluissa 70-luvulta alkaen, mutta Venäjän MM-kisojen aikana sääntöjä löystettiin ja naiset saivat luvan katsoa otteluita suurelta valkokankaalta maan omilla jalkapallostadioneilla.

Kukaan ei voi varmuudella sanoa että kuvassa esiintyvä nainen asuu Iranissa, mutta mikäli hän asuu on vaikea sanoa millaisen rangaistuksen hän tulee samaan, Mina kertoo Dagbladet -lehdelle.

Toivottavasti naisia koskevat säännöt ja rangaistukset saataisiin tulevaisuudessa kitkettyä kokonaan pois.

Kaikki ihmiset ansaitsevat samanlaiset pelisäännöt, olivat he sitten miehiä tai naisia!


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.