Meret ovat täynnä ainutlaatuisia eläimiä, jotka ovat kiehtoneet ihmisiä aikojen alusta asti. Siksi on surullista, että ihmiset kohtelevat kaltoin tätä evoluution aikana syntynyttä ihmettä.

Ihmiset ovat tänä päivänä valveutuneempia merten ja vesistöjen tilasta – koralliriuttoja pyritäänkin suojelemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Liikakalastus ja jätteet eivät ole kuitenkaan ainoa ongelma, sillä ilmastonmuutos uhkaa tappaa kaikki maailman koralliriutat muutamassa vuosikymmenessä.

Tällä videolla näemme jälleen erinomaisen esimerkin siitä, miksi meriä tulisi suojella.

20 metrin syyvydessä ollut sukeltaja kuvasi pientä mustekalaa. Hän päätti seurata kalaa ja joutui hetken kuluttua hieraisemaan silmiään, kun pieni eläin maastoutui lähes täydellisesti paikalliseen ympäristöön.

Mustekala

”Tämä on mustekala, joka pystyy uidessaan vaihtamaan väriä ja muotoaan. Kuvasin mustekalaa Mosambikin rannikolla sijaitsevan Doodles -riutan luona. Syvyyttä oli noin 20 metriä”, videon kuvannut sukeltaja kertoo.

Suosittelen katsomaan oheisen videon loppuun asti – mustekalan äärimmäinen kyky maastoutua paljastuu vasta videon viimeisten sekuntien aikana.