Lasten kasvattaminen vaatii vanhemmilta pitkiä hermoja ja kärsivällisyyttä.

Moni vanhempi antaa lapselleen piiskaa tilanteissa, jossa lapsi on tehnyt jotain poikkeuksellisen tuhmaa tai pahaa.

Uusin tutkimus on kuitenkin paljastanut että piiskaaminen voi vaikuttaa lasten mielenterveyteen.

American Academy of Pediatrics (AAP) julkaisi tutkimuksen joka paljasti että piiskaa saaneille lapsille kehittyy todennäköisemmin aggressiivisia piirteitä ja ominaisuuksia.

Wikipedia Commons
Wikipedia Commons

Piiskaa saaneilla lapsilla on myös suurempi riski kärsiä mielenterveysongelmista.

AAP:n mukaan vanhempien tulisi myös välttää ”henkistä väkivaltaa”, joka voi aiheuttaa lapselle ”häpeää ja nöyryytystä.”

”Luotaantyötävät kasvatusmenetelmät, mukaan lukien kaikenlainen ruumiillinen rangaitseminen, lapselle huutaminen tai häpäiseminen ovat tehokkaita lyhyellä aikavälillä mutta eivät tehokkaita pitkällä aikavälillä”, AAP:n tutkimuksessa todetaan.

Englannissa lapsen piiskaamista on haluttu kieltää jo pitkään – piiskaaminen onkin laitonta jo Skotlannissa ja Walesissa.

Vanhemmat uskovat tekevänsä oikein, sillä saivat itsekin piiskaa lapsuudessa

Moni vanhempi kuitenkin uskoo että piiskaaminen on tehokas tapa kouluttaa lasta, sillä niinhän tehtiin ”aina vanhoina hyvinä aikoina.”

AAP:n mukaan piiskaaminen aiheuttaa lapselle psykologisia vaikutuksia sekä sillä on psyykkinen vaikutus lapsen käyttäytymiseen.

Uusimassa tutkimuksessa väitettiin että piiskaaminen ”voi aiheuttaa noidankehän, jossa huono käytös vain pahenee.”

Organisaatio suositteleekin vanhempia käyttämään ”positiivisia ja rohkaisevia kommentteja, kun he opettavat lapsiaan käyttäytymään.”

AAP suosittelee että vanhemmat antavat lapsilleen ”jäähyjä”, kun lapset rikkovat sovittuja sääntöjä, hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää yhtä minuuttia per ikävuosi.

Oletko sinä antanut lapselle piiskaa tai oletko itse saanut lapsuudessa piiskaa? Entä millaisia kokemuksia tai mielipiteitä sinulla on?

Jaa uutinen Facebookissa ja kerro mitä mieltä olet!

Lähde: TheSun.co.uk