Lähde
Lähde

Eikö koirasi syö ruokaansa kupistaan vaan kantaa sitä kauemmas yleensä matolle? Tässä muutama syy, miksi moni koira tätä tekee.

Voi olla erikoinen ja monelle myös tuttu näky, kun olet laittanut koirallesi ruokaa sen ruokakuppiin, koirasi ottaa suunsa täyteen ruokaa, kävelee huoneen halki ja tiputtaa ruokaansa matolle. Tämän hän tekee toistamiseen. Sivusta katsottuna tämä rituaali ei näytä oikein tehokkaalta ja kaiken lisäksi mattosi on täynnä murusia. Kaiken tämän takana on todennäköisesti primitiivinen jäänne susien laumakäyttäytymisestä. Arvojärjestyksessä alemmat koirat hakevat osansa saalista ja kiikuttavat sen kauemmaksi, jotta eivät joutuisi yhteenottoon johtavan tai muun enemmän hallitsevan laumanjäsenen tai muiden saalista syövien eläimien kanssa. Yhteenotot voivat olla hyvin vaarallisia ja monet eläimet välttävät näitä, etenkin alempiarvoiset yksilöt ja kulkevat pitkänkin matkan välttääkseen yhteenotot. Kyse voi siis olla vain jäänne menneestä.

Toinen vaihtoehto voi olla metallinen kulho, joka kolisee, kilisee ja rämisee koiran siitä syödessään. Tämä saattaa pelottaa tai ärsyttää koiraa. Mikä tähän sitten voisi olla avuksi? Asiantuntijat suosittelevat vaihtamaan metalliset kulhot muovisiin tai paperilautasiin, tällä vältetään ärsyttävät äänet. Toinen vaihtoehto on siirtää ruokailupaikka suojaisaan ja syrjäiseen paikkaan. Mikäli kuitenkin sama kuvio jatkuu, voi olla syynä toinen koira ja tällöin kannattaa miettiä vaihtoehtoa muuttaa ruokailuajat eri ajankohdille.

Lähde: Vetstreet.com, 3milliondogs.com