Ross Capicchionin tarina on karmiva, mutta samaan aikaan mielentön osoitus siitä, mihin ihminen pystyy tahdonvoimalla.

Kaikki alkoi vuonna 2007, kun Rossin ystävä pyysi kyytiä Detroitin pahamaineiselle itäpuolelle. Ross ei pitänyt paikkaa turvallisena, joten hän kieltäytyi, mutta suostui lopulta ystävän jankuttaessa asiasta viikon ajan.

Ross ei tässä vaiheessa tiennyt kuitenkaan sitä, että suurimman vaaran aiheuttaisi hänen paras ystävänsä. Kaksikko ajoi ja ystävä pyysi Rossia pysähtymään asutetulle alueelle. Tämän jälkeen he nousivat autosta ja Ross kuuli voimakkaan pamauksen huomaten samalla, että hänen kätensä roikkui kummallisesti verestä märkänä.

Juuri ammutuksi tullut Ross ei aluksi meinannut uskoa tilannetta todeksi, mutta tilanne paheni entisestään, kun ”ystävä” ampui häntä haulikolla rintaan tehden siihen pään kokoisen aukon.

Rossin kaatuessa polvilleen ampuja käveli hänen luokseen ja painoi liipaisinta – Ross kuitenkin ehti onneksi tönäistä haulikkoa niin että haulit tekivät päähän suuren haavan mutta eivät lävistäneet kalloa.

Tämän jälkeen ampuja poistui paikalta ja jätti Rossin kuolemaan. Kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten, Ross kokosi itsensä ja lähti liikkumaan mielessään vain selviytyminen. Tilanteessa oli mukana myös onnea, sillä paikallinen viranomainen sattui huomaamaan verestä märkänä olevan miehen ja hälytti paikalle apua.

Ross toipui lopulta kokonaan kamalasta kokemuksesta, mutta henkiset traumat seuraavat häntä ikuisesti. Poliisit saivat myös nopeasti ampujan kiinni, sillä tämä oli kehuskellut teostaan kaverille, joka soitti poliisille.

Miksi ystävä ampui Rossia? Hänen piti tehdä tämä päästäkseen paikalliseen rikollisjengiin. Jengijäsenyys ei valitettavasti kestänyt kauaa, sillä ampuja tuomittiin 35 vuodeksi vankilaan ja ainoa asia, joka pelasti hänet elinkautiselta oli se, että Ross ei luovuttanut ja kuollut.

Voit katsoa inspiroivan videon alapuolelta.

Ihminen voi selvitä mahdottomista tilanteista – jaa uutinen, jos toivot Rossille pelkkää hyvää!