Merkki- ja juhlapäivää pukkaa ympäri vuoden ja jokainen meistä on varmasti joutunut tilanteeseen, jossa joutuu kiperän kysymyksen äärelle: mitä lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Varmasti osaksi tästä syystä netin lahjamarkkinat ovat laajentuneet yhä enemmän sellaisten lahjojen puolelle, jotka eivät pelkästään ilahduta, vaan saavat nauruhermot totaalisesti laukeamaan.

Voisi ajatella, että hauskat lahjat ovat helposti rajattava kategoria, mutta ei, humorististenkin lahjojen välillä vallitsee eroja. On täysin eri asia, hankkiiko hauskan käyttöesineen tai suoranaisen pilailulahjan. Jotkut lahjat ovat taas suoranaisesti K18-tavaraa, eli huumorillakin on rajansa. Seuraavaksi esittelyssä viisi nettilöytöä eri tilanteisiin ja tärpit, joilla hyödyntää netin alennustarjontaa.

Hupaisaa päällepantavaa miehelle

Jostain syystä juuri miehille sopivia hupailuasusteita ja -vaatteita on nettikaupat vääränään. Yksi mainio kalamiehen asuste, tai asuste miehelle, joka ei ikinä saanut pukea päälleen sitä upeaa merenneitoasua, on kalasandaalit. Kalasandaalit ovat nimensä mukaisesti aitoa kalaa muistuttavat muovijalkineet. Jalkineet löytyvät partyking.fi-sivustolta ja ne on hinnoiteltu koon mukaan (14,90–19,90 €).

Hieman hillitympi lahja esimerkiksi isänpäivälahjaksi on t-paita, jonka selkämys on varustettu autoradalla. Lahjasta hyötyy siis myös jälkikasvu. Lasten päristellessä selkäpintaa pitkin isäpappa pääsee kätevästi levähtämään vatsa-asennossa. Uupuneen isän unelman löytää hintaan 19,90 € coolstuff.fi:stä.

Jos miespuolinen lahjan saaja sen sijaan on aivan villi tapaus, pilailupuoti.fi-sivuilta löytyy uniikit Palmunlehti-uimahousut (6,50 €). Simmarit ovat omiaan hauskoihin allas- tai muihin teemabileisiin, joissa on kuuman trooppinen tunnelma. Tämä moderni Aatamin asu vaatii ehkä hieman rohkeutta, mutta jolla taatusti erottuu joukosta.

Hupilahja tupareihin

Vessahuumori toimii aina, joten miksipä tuoreeseen kotiinkaan lähtisi etsimään ideaa toilettia kauempaa. Lahja.fi-sivustolta löytyvällä wc-golfpelillä talon asukit saavat hupaisaa tekemistä istuntojensa ajaksi. Viheriö levittäytyy mukavasti wc-istuimen ympärille, ja paketin mukana tulee kyltti, jonka voi ripustaa ovenripaan; näin kanssaeläjätkin tietävät antaa ”pelirauhan”.

Paketin hinta on 19,90 € ja jos haluat vielä pientä ekstraa tunnetusti rahakkaan harrastuksen ympärille, samaisesta lahjapuodista voit tilata kahdensadan euron setelein kuvitettua wc-paperia hintaan 6,90 €. Tästä lahjasta ei ylellisyyden tuntua puutu.

Lapselle hassuttelua

Lapset ovat luonnostaan hassuttelijoita, joten heitä ei ole vaikea yllättää huumorisävytteisellä lahjalla. Kakkahuumori on lastenhuumorin aatelia, ja näitä tuotteita onkin saatavana useassa eri muodossa. Coolstuff.fi:stä löydät esimerkiksi kakkakalastussetin (13,90 €), jossa koukkuun tarttuu kalan sijaan eri muotoon asettuneita pökäleitä.

Toinen uima- tai kylpyhetkiä hauskuttava setti on sivuilta löytyvä kakkaralli. Pakettiin (11,90 €) kuuluu kaksi selkäpuolelta vedettävää kakkaukkelia, jotka pinkaisevat villiin kisaan vietereitä väännettäessä.

Naisten nauratuslahjat

Naiset eivät välttämättä aivan kaikelle huumorille syty, joten lahjansaajaa kannattaa pitää hieman mielessä valintaa tehdessä. Hauskakauppa.fi tarjoaa lahjaelämyksiä hieman ronskimman huumorin ystävälle. Koska naiset useimmiten juovat kahvia ja vielä useammin ovat oikeassa (asiassa kuin asiassa), mikä olisi sen parempi lahja kuin Asiantuntija – Kysy ihan vittu mitä vaan -kahvikuppi (13,90 €). Kuppi aloittaa pätevämmänkin päivän kunnon annoksella kuumaa. Lahja käy mainiosti myös teenjuojalle.

Jos tällainen huumoripläjäys on aivan liikaa, hieman toisentyyppistä juomatarjontaa edustaa Bubblesecco-kylpypallot (11,90 €, coolstuff.fi), jotka veteen joutuessaan räjäyttävät nautinnollisen kuohuvan tuoksut ilmoille. Näissä kuplissa nainen voi tuntea kylpevänsä jättimäisen kuohuviinilasin syövereissä ihanasti rentoutuen. Täydellinen huumorilahja laatua arvostavalle naiselle.

Lemmikin huumorihetket

Lemmikit ovat perheenjäseniä siinä missä muutkin, joten heitäkin on lupa hauskuuttaa. Parasta mitä voit lemmikille antaa on aktivointilelu tai -esine. Miten olisi koiran kanssa ulkoleikit pekonilta tuoksuvan frisbeen kanssa? Tai tarvitsisiko kissasi kenties kynnenteroitusta? Hieman erityisempään scratchäykseen tarkoitettu Kissan Vinyylisoitin (34,90 €) sekä Pekonifrisbee (12,90 €) löytyvät molemmat mulletoi.com -sivustolta.

Alennuskoodit lahjaostoksiin

Jottei huumori katoaisi ostoksia tehdessäkään, alennuksia on hyvä kalastella netin tarjonnasta. Varmimmat tarjoustärpit löydät alennuskoodeja tarjoavilta sivustoilta. Esimerkiksi söpönhauska bonuspanda.com tarjoaa alennuskoodeja sadoille eri sivustoille ja voit hyödyntää niitä lahjojaostoihisi.

Jos et vielä tiedä mitä olet hakemassa, voit katsoa eri sivustoille löytyvät alekoodit kätevästi saman sivuston alta. Koodeja voit löytää hakusanoja käyttämällä tai eri kategorioista etsimällä. Toinen mahdollisuus on etsiä lahja ja sen jälkeen etsiä sopivia alennuskoodeja kyseiseen nettikauppaan. Tarjouksia on jatkuvasti ja ne vaihtelevat kausittain, joten älä missaa niitä, kun seuraavan kerran lahjaostoksille surffailet.