Mustavalkoinen panda kuuluu maailman uhanalaisimpiin nisäkkäisiin ja niitä yritetään tämän vuoksi suojella kaikin keinoin.

Pandoja tavataan luonnostaan Aasiassa ja niiden merkitys on suuri, sillä panda on Kiinan kansallissymboli.

Monet eläintarhat ovat ottaneet pandoja suojelukseen, jossa ne saavat elää rauhallista ja turvallista elämää salametsästäjien ulottumattomissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ne olisivat täysin turvassa mikäli paikalla on välinpitämättömiä ja typeriä turisteja. Pekingin eläintarhassa asuva Meng Da -panda sai kokea tämän kantapään kautta.

Turistit päättivät kivittää viatonta pandaa

7-vuotias panda istui kiltisti maassa, kunnes tylsistyneet turistit yrittivät saada siihen liikettä kivien avulla. He heittivät kiviä pandaa kohti toivoen, että se reagoisi tai liikkuisi. Tapaus herätti luonnollisesti raivostuneita reaktioita. 

Turistit heittivät kiviä pandan päälle ja nauroivat perään. Paikalla olleet silminnäkijät kertoivat tapauksesta välittömästi eläintarhan henkilökunnalle ja idioottimainen kaksikko heitettiin ulos eläintarhasta. Kivittäjät saivat samalla elinikäisen porttikiellon Pekingin eläintarhaan. 

Alla video, joka herätti kohun. 

Video keräsi Kiinan sosiaalisessa mediassa, Weibossa, yli 100 miljoonaa katselukertaa. Toivottavasti somemyrsky saa muut tällaista temppua harkitsevat ihmiset unohtamaan ajatuksensa.