Rob Wilson / Shutterstock.com
Rob Wilson / Shutterstock.com

Urheilusarjojen palkintopystien tunnearvo sekä pelaajille että faneille on korvaamaton. Pokaaleilla on kuitenkin myös rahallinen arvonsa, joka mukautuu sen mukaan, mistä ne ovat tehty. Toronto Gold vertasi NHL:n, NFL:n, MLB:n, NBA:n ja FIFA:n voittajien saamien pystien arvoa, jos sulatettaisiin metalli, josta pokaalit ovat valmistettu.

Viidestä palkintopokaalista arvoikkammaksi nousi jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen, FIFA World Cupin, voittajalle ojennettava kultainen pysti. 18 karaatin kullasta tehty palkinto olisi noin 250 000 dollarin arvoinen sulatettuna nykypäivän arvolla.

Toiseksi arvokkain palkinto on jääkiekkoliiga NHL:n Stanley Cup. Hopeasta tehty pysti on näistä viidestä verratusta painavin, mutta ero FIFA:n pystiin arvossa on melkoinen. Stanley Cup -pokaalin arvo sulatettuna olisi noin 15 000 dollaria. Kovin kauas Stanley Cupista ei jää Major League Baseball -sarjan Commissioner’s Trophy -niminen palkinto, jonka arvo olisi hieman yli 13 000 dollaria.

Koripalloliiga NBA:n Larry O’Brien Trophy on tehty sterling-hopeasta. Tiffany & Co.:n valmistama palkinto olisi sulatettuna noin 6 300 dollarin arvoinen. Häntäpään pitäjäksi jäi amerikkalaisen jalkapallon NFL:n Lombardi Trophy, jonka arvo on 80 kertaa FIFA:n palkintoa pienempi. NFL:n voittajaseuran saama pokaali olisi sulatettuna arvoltaan vain hieman yli 3 000 dollaria.

Lähde: Visual.ly