Joka 40 sekunti joku päättää riistää henkensä, mutta silti mielenterveysongelmista ja itsemurhasta ei keskustella tarpeeksi tai oikealla tavalla. 

Tämä on ongelmallista, sillä ihmiset eivät usein tiedä, kuinka he voivat hakea apua ja milloin heidän tulisi hakea apua. 

Eräs Twitter-käyttäjä jakoi oman tarinansa, joka päättyi traagisella tavalla siihen, kun hänen ystävänsä Shawn riisti oman henkensä. 

Kuva: quagmeijer_

Viesti alkoi sillä, kun Shawn kysyi mitä hänen ystävänsä tekisi illan aikana. Ystävä vastasi valmistelevansa suurta kouluesitystä.

Shawn sanoi tämän jälkeen jotain huolestuttavaa: ”Minä itse asiassa tarvitsen ystävää. Olen aika maassa juuri nyt”. 

”Mitä sinä tarvitset?”, ystävä kysyi. 

Kaksikko sopi tapaamisen, mutta valitettavasti ystävä ei ehtinyt Shawnin luokse ajoissa. 

Itsemurha on Yhdysvalloissa kolmanneksi yleisin kuolinsyy 15-24-vuotiaiden keskuudessa. Nuoret miehet tekevät neljä kertaa todennäköisemmin itsemurhan kuin naiset. Tämä tarina päättyi todella traagisesti, vaikka ystävä yritti päästä paikalle mahdollisimman pian. 

Paras tapa ehkäistä itsemurhia on tunnistaa riskitekijät, joita ovat muun muassa: masennus, voimakas suru, tunteellisuus, äkillinen rauhallisuus, vetäytyminen, muutokset persoonallisuudessa ja puhuminen itsemurhasta. 

Tällaiset tapaukset ovat aina tavattoman surullisia, mutta niistä täytyy puhua jotta osaisimme auttaa hädässä olevia ihmisiä. 

Jaa uutinen Facebookissa, jotta asiasta uskalletaan keskustella ja herättää tietoisuutta. 

Lähde: Boredpanda.com