Pieni maassa oleva kolo ei yleensä herätä kovin suurta mielenkiintoa ja uteliaisuutta. Suurin osa ihmisistä kävelisi kolon ohi kuvitellen, että se on vain jonkun eläimen koti.

Jos jokin on varmaa niin ainakin se, ettei kolon sisältä uskoisi paljastuvan yli 200 vuotta vanhaa luolastoa. Tätä ei myöskään kuvitellut henkilö, joka huomasi pienen kolon omalla pihallaan Shropshiressa, Isossa-Britanniassa. 

Shropshire tunnetaan myös nimellä Salop, se sijaitsee Iso-Britannian länsirannikolla ja on yksi Englannin vanhanaikaisimmista kreivikunnista. Shropshire tunnetaan teollisen vallankumouksen synnyinalueena, sillä sen maaperä on ravinnerikasta. Tämän vuoksi alueella asuu edelleen paljon maanviljelijöitä. 

Shropshireen kannattaa matkustaa kauniiden maalaismaisemien lisäksi muista syistä. Shropshiressa sijaitsee luolasto, joka on yli 200 vuotta vanha. 

Pienet kaninkoloa muistuttavat reiät johtavat valtavaan luolajärjestelmään, joka on kaiverrettu hiekkakiveen. 

Luola, joka sijaitsee yksityisomistuksessa olevalla maall, on kiehtonut ihmisiä jo 1800-luvulla, kun se löydettiin ensimmäistä kertaa. Tuolloin luolaan johtajaa koloa oltiin pidetty vain pienenä reikänä, jolla ei ole sen kummempaa merkitystä. 

Mystinen luolasto, jonka rakentajaa ei tiedetä 

Sisäpuolelle katsoessa on helppo ymmärtää miksi miljoonat ihmiset eri puolilta maailmaa ovat käyneet katsomassa tätä ainutlaatuista kohdetta. 

Voit katsoa alta videon, jossa luolaa esitellään tarkemmin! 

https://www.youtube.com/watch?v=d5OpWThR9qM

Jaa uutinen ystävillesi, jos et tiennyt että tällainen kohde on olemassa!