basel101658 / Shutterstock.com
basel101658 / Shutterstock.com

Tuleva kesä on jälleen uusintoja täynnä – Salattuja elämiä ei ole unohdettu pois tämänkään vuoden kesäohjelmistosta. Selvitimme, mitkä kesäuusinnat tulevat jälleen – mutta myös sen, mitä uusia sarjoja näemme tämän kesän aikana.

Jopa 80 % ohjelmista voi olla uusintoja – kanavasta riippuen. Keskimäärin 49 % suomalaisien peruskanavien ohjelmista on uusintoja Helsingin yliopiston v. 2011 tekemän tutkimuksen mukaan.

Nämä tulevat taas

Tartu mikkiin –ohjelmasta tulee taas kesällä toiveuusintoja. Ne alkoivat jo toukokuussa, ja jatkuvat elokuun loppuun asti.

Hansin matkassa nähdään kesällä uusintoina. Ruokaohjelmat kuuluvat perinteisesti kesän uusintaputkeen.

Poliisit nähdään ruudussa myös kesällä – sarjan 4. tuotantokausi näytetään uusintoina televisiossa kesän kuluessa.

Neljän tähden illallinen esitetään televisiossa, joten ”ruokarealityt” eivät lopu kesken kesän lipuessa ohi. Kyseessä on sarjan ensimmäinen tuotantokausi.

Vain elämää tähdittää kesää musiikillisilla antimillaan. Ohjelma oli suosittu, joten se esitetään myös uudestaan ennen uutta tuotantokautta.

Suomen huutokauppakeisarin ensimmäinen tuotantokausi ehti vasta loppua, mutta se alkoi pyöriä jo uudelleen televisiossa heti kesän kynnyksellä.

Enää puuttuu vain Salattujen elämien uusinnat. Niitä ei ole unohdettu tänäkään kesänä – uusinnat jatkuvat siitä, mihin viime kesänä on jääty. Uusinnat alkavat 17.06.

Uutta kesään

Carrien päiväkirjat on paljon mainostettu kesän uutuus, josta kenties Sinkkuelämää -ohjelmien kannattajat kiinnostuvat, sillä se kertoo kyseisessä sarjassa esiintyneen Carrien teinivuosista.

Riemuloma Kanarialla kuuluu myös kesän uutuuksiin. Se on kesäloman Salattujen elämien korvaaja ja tästä tosi-tv-ohjelmasta povataan uutta suosikkisarjaa, mutta sen suosion päättävät tietysti katsojat.

Summeri on kesäinen ohjelma, joka starttaa jälleen uudet jaksot, niin kuin monena muunakin kesänä. Mitä on luvassa tänä vuonna?

Kauhukodit on kesäkuun alussa starttaava aivan uusi sarja. Tässä ohjelmassa kaikki ei mene aivan suunnitelmien mukaan.

Maailman parhaimmat taikurit esittävät hämmästyttäviä taikatemppuja ja ne kuuluvat kesän uutuuksien ohjelmaluetteloon.

Suurin pudottaja starttaa myös uuden kauden ja uudet jaksot.

Lähteet: Iltapulun ohjelmistoluettelo, Tartu mikkiin -kesäuusintojen luettelo, Maikkarin kesän ohjelmavinkit, Digilelun artikkeli perustuen Helsingin yliopiston tutkimukseen