Kuva: Fotolia
Kuva: Fotolia

Siinä on selvä ero, tykkääkö yhdestä tilapäivityksestä vai 20 lomakuvasta aamuyöllä.

Toiset parit eroavat ja eivät ole koskaan enää tekemisissä, toiset taas pysyvät väleissä ja ystävinä. Entisen parin hyvät välit voivat aiheuttaa kuitenkin uusille tyttö- ja poikaystäville harmaita hiuksia etenkin silloin, jos uusi kumppani kokee, ettei oma muru ole päässyt exästään täysin yli.

Alla on 10 merkkiä siitä, ettei poikaystäväsi ole päässyt yli exästään.

1. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, jos poikaystäväsi tykkää Facebookissa exänsä tilapäivityksestä, jossa hän kertoo saaneensa uuden työpaikan. Jos hän kuitenkin kolmelta aamuyöllä tykkäilee suuresta määrästä kuvia heistä yhdessä/exästään, kielii se jostain ihan muusta.

2. Hyvissä väleissä eronneet voivat vielä pysyä osana toistensa elämää, käydä silloin tällöin kahvilla ja vaihtaa kuulumiset. On kuitenkin eri asia, jos he käyttäytyvät kuin parisuhde ei olisi koskaan loppunut ja viettävät aikaa jatkuvalla syötöllä kaksin toistensa luona – myöhään illalla.

3. Kuulumisten kysyminen myös viestein on ihan normaalia hyvissä väleissä eronneiden kohdalla. Silloin voi kuitenkin olla aihetta huoleen, jos hän viestittelee exälleen jatkuvasti ja kertoo kaikki isot tapahtumat elämässään – joskus jopa ennen kuin hän kertoo niitä sinulle.

4. Jutellessaan he välillä heittävät sisäpiirivitsejään ja tulevat hyvin toimeen. On kuitenkin eri asia, jos hän kokee saavansa suhteestaan exäänsä irti jotain enemmän kuin suhteesta sinuun ja hakee exältään emotionaalista tukea.

5. Saatat löytää vielä kuvia exästä poikaystäväsi Facebookista tai puhelimesta, jos hän ei ole suutuspäissään eron jälkeen kaikista vanhimpia jaksanut etsiä ja poistaa. Jos taas hänellä on kuvia heistä yhdessä esillä kotonaan ilman, että kuvissa on muitakin, antaa se aihetta ihmettellyyn.

6. Jos kysyt poikaystävältäsi, onko hänellä vielä tunteita exäänsä kohtaan ja hän naurahtaa, hän luultavasti kokee kysymyksesi huvittavana ja järjettömänä, koska tunteet exää kohtaan ovat korkeintaa kaverilliset. Jos hän taas alkaa puolustella exäänsä ja syyttää sinua mustasukkaiseksi ja ylisuojelevaiseksi, voi hän sanoa niin, koska tuntee, että hänellä on jotain salattavaa.

7. Siinä ei ole mitään väärää, että hänellä on vielä exänsä numero heidän eronsa jälkeen. Exän numeron paikka ei ole kuitenkaan enää suosikeissa/pikavalinnassa.

8. Poikaystäväsi voi ajatella exäänsä liikaa, jos hän koettaa jatkuvasti löytää keinoja puhua hänestä ja kehuskelee exällään tai heittelee heidän sisäpiirivitsejään. Jos kyseessä eivät ole mahtavat tarinat, jotka vain täytyy kertoa ja ex-kumppani on osa sitä, ei exästä pitäisi koskaan suuremmin puhua ilman hyvää syytä.

9. On ihan normaalia, jos näet poikaystäväsi puhelimeen tulevan syntymäpäiväonnitteluviestin hänen exältään. Jos taas joka kerta exän viestitellessä poikaystäväsi koettaa piilotella viestejä ja menee jo liiallisuuksiin salailussa, hän yleensä salaakin jotain.

10. Ex-pari voi välillä haluta viettää aikaa yhdessä, eikä siinä ole mitään väärää, jos poikaystäväsi myös kertoo sinulle niistä etukäteen. Se taas ei ole hyvä merkki, jos hän sopii tapaavansa exänsä, kun olet poissa kaupungista ja saat kuullaa tapaamisesta vasta jälkikäteen. Exän näkeminen on aihe, jota ei yleensä ”unohda” mainita.

Lähde: Cosmopolitan