Reddit.com -sivustolle ladattiin 214 vuotta vanha kuva, joka hämmentää ihmisiä.
Optiset illuusten illuusioiden selittäminen voi olla äärimmäisen vaikeaa. Tässä kuvassa näet useita pastellisävyjä, jotka yhtäkkiä katoavat näköpiiristäsi. Kuva keräsi nopeasti huomiota ja sitä alettiin jakamaan sosiaalisessa mediassa. Kuva muuttuu värittömäksi, kun sitä tuijottaa, mutta värit palaavat kun räpsäytät silmiäsi.
Optinen illuusio on tunnettu jo 214 vuoden ajan, The Verge -lehti  kirjoittaa. Filosofi, Ignaz Paul Vita Troxler, oli ensimmäinen joka toi illuusion nähtäville vuonna 1804.
Kuva: reddit.com
Kuva: reddit.com
Verge -lehden mukaan aivot lakkaavat havainnoimasta kuvioita, jotka pysyvät samana eivätkä muutu. Tavallisissa olosuhteissa silmien ja ympäristön liikehdintä tarjoaa tarpeeksi muuttujia, jotta aivot pysyvät skarppina. TÄssä tapauksessa kuviot ovat kuitenkin niin epäselvät ja lukittautuneet, että ne lopulta häviävät näköpiiristä.
Aistit turtuvat, hyvänä esimerkkinä tästä voi pitää sitä kun puet aamuisin sukat jalkaasi ja ne tuntuvat lämpimiltä, mutta päivän mittaan et edes huomaa että ne ovat jalassasi.
Jaa juttu Facebookissa, jos katsoit kuvaa ja se muuttui harmaaksi!